"BANKJEGY" címkével ellátott hírek
Március 1-jén kerülnek forgalomba az új 2000 és 5000 forintos bankjegyek, az új pénzek biztonsági elemei korszerűbbek lesznek a korábbinál és megjelenésük is változik - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.
Szűk egy hónap múlva már az új 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel fizethetünk a boltokban. De nem kell már sokat várunk az új ezresekre sem, hiszen a nyár végén kezdik meg az új bankjegyek kibocsátását.
Megújulnak a 2000 és az 5000 forintos címletű bankjegyek. A új bankók november 15-étől válnak törvényes fizetőeszközzé,
Még két hónapig lehet fizetni a régi húszezresekkel, a forgalomban lévő húszezres bankjegyek 75 százaléka már a 2015 decemberében kiadott új változat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.
December elsejétől a készpénzforgalomban is megjelenik az új tízezer forintos bankjegy, széles körű elterjedése azonban csak 2015 folyamán várható - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 végétől megújított forint bankjegyeket bocsát ki, az új bankjegysorozat első címleteként kibocsátott 10 000 forintos számos olyan korszerű biztonsági elemmel rendelkezik majd, amely a készpénzforgalom minden szereplője számára garantálja a megbízható működést - olvasható az MNB honlapján közzétett friss cikkből.
Folyamatosan újulnak meg a forgalomban lévő bankjegyek. A nemrég aktualizált tízezrest 2018-ig fokozatosan követik a többiek, a 20 ezer forintos várhatóan 2015 végén jelenik meg. Új címletre pedig nem kell számítani.
Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majom az észak-indiai Himácsal Prades tartomány fővárosában, Simlában.
Megújítja a bankjegysorozatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB); először a tízezer forintos bankjegyek változnak, ezek keddtől ugyan már hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de a gyakorlatban decembertől jelennek meg a forgalomban.
Pénzhamisítással sokan próbálkoznak, ám nem csak az kerülhet bajba, aki hamisít, hanem az is, aki teljesen véletlen jut hozzá hamis bankjegyhez és azt továbbadja. Manapság azonban nem kellemes, ha az ember otthon veszi észre, hogy egy tízezressel vagy egy húszezressel átverték.