"BANKKÁRTYA" címkével ellátott hírek
A világhálón ismerkedett és azoktól, akik válaszoltak a társkereső hirdetéseire, elkérte a bankkártyájuk adatait egy Békés megyei férfi. Az adatokkal mobiltelefonos fizetési rendszerhez csatlakozott és mások számlájára vásárolt. A rendőrség őrizetbe vette.
Több mint 30 százalékkal nőtt a külföldi bankkártyás vásárlások száma nyáron, összegük csaknem 32 százalékkal emelkedett, míg a belföldi bankkártyás vásárlások összege 12,9 százalékos növekedést, száma pedig 15,6 százalékos emelkedést mutatott ugyanebben az időszakban az év többi hónapjához képest - közölte a K&H az MTI-vel az ügyfélkörében mért adatokra hivatkozva.
A fizetési kártyás vásárlási forgalom 25 százalékkal emelkedett az idén második negyedévben, meghaladva minden korábbi növekedési ütemet - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Egy új szabályozás alapján januártól még kisebb anyagi felelősség terheli az ügyfelet bankkártyás visszaélés esetén, mint eddig.
Csaknem 30 százalékkal növeli hét bank a bankkártya-terminálok számát a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.
Folyamatosan emelkedik a bankkártyás fizetések aránya, ugyanakkor még mindig rengeteg pénz forog a gazdaságban. Ezzel együtt természetesen a plasztikok száma is emelkedik, ugyanakkor rengeteget spórolhatunk egy okos választással.
Interneten keresztül bankkártyával is kiegyenlíthető lesz az adótartozás: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén fokozatosan vezeti be az új szolgáltatást - közölte a NAV az MTI-vel kedden.
A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki ellopta és használni próbálta egy nő bankkártyáját Bélmegyeren.
Hetven éve, augusztus 1-jén vezették be a forintot. A magyar fizetőeszköz sokat változott az elmúlt évtizedek folyamán, de vajon merre tart?
A kártyatársaságok tagadják, hogy könnyű lenne ellopni az érintős bankkártyák adatait, de egy fogyasztóvédelmi szervezet után a HWSW idén is kipróbálta: működik a módszer. Tévhitnek bizonyult az is, hogy a lopott adatokkal még nem lehet vásárolni a neten, mert szükség van a kártya hátoldalán lévő titkos kódra.