"BANKKÁRTYÁS FIZETÉS" címkével ellátott hírek
Megdőlt egy mítosz, mostantól ön is lelkifurdalás nélkül fizethet kis tételt kártyával.
Hogyan tervezzük meg külföldi nyaralásunk pénzügyeit utólagos dühöngés nélkül? Nemcsak az útvonalat, a pénzügyeket is érdemes előre megtervezni. Az utalás, a váltás és kártyahasználat költségei könnyen tízezer forint fölé mehetnek. Mikor, hol és hogyan érdemes bankkártyát vagy hitelkártyát használni és hol érdemes inkább készpénzzel fizetni? Milyen veszélyei lehetnek külföldön a bankkártya használatnak?
Ágazati vizsgálatot indít a bankkártya-elfogadás piacán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a piaci folyamatok megismerésére és értékelésére.
Versenyhátrányt jelent a kiskereskedőnek, ha nem fogad el bankkártyát fizetéskor, ezen változtathat a kártyaolvasók beszerzésének kormányzati támogatása - mondta Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Kisosz) ügyvezető elnöke az MTI-nek csütörtökön.
Egyre több fesztivál válik készpénzmentessé, idén 27 százalékkal, 7 millióra nőhet a kártyás tranzakciók száma a tavalyihoz képest a fesztiválokon a Festipay Zrt. készpénzmentes fizetési megoldásokat nyújtó cég várakozásai szerint.
A középkorúak, 45 és 60 év közöttiek csaknem háromnegyede, míg a 30 év alattiak 58 százaléka fizet összegtől függetlenül bankkártyával Magyarországon az UniCredit Bank Hungary Zrt. saját ügyfelei körében készített felmérése szerint.
A csekkbefizetés során használható kártyás vásárlási tranzakció bevezetése óta eltelt három hónap alatt 2,7 millió csekket fizettek be így az ügyfelek a postákon, 25 milliárd forint értékben - tájékoztatta a Magyar Posta az MTI-t szerdán.
Május 20-án, szerdán éjfélig lehet beküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz a személyi jövedelemadó bevallásokat, a kiemelt ügyfélszolgálatok országszerte 18 óráig tartanak nyitva, és a Magyar Posta is meghosszabbított nyitva tartással várja az ügyfeleket.
Külföldön is egyre gyakrabban használunk fizetéshez bankkártyát.
Varga Mihály megerősítette: vizsgálják annak lehetőségét, hogy a bankkártyás vásárlások után ne kelljen tranzakciós adót fizetni. A nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: szeretnénk, ha a készpénzforgalom helyett továbbra is a számlák közötti és a bankkártyás forgalom lenne az irányadó, hiszen ez sokkal jobban ellenőrizhető, és sokkal kevesebb teret nyit a feketegazdaságnak. Hozzátette: az ingyenes bankkártyás vásárlásokról a napokban várható döntés - írja a hirado.hu.