"BANKSZEKTOR" címkével ellátott hírek
Az idei első negyedévben 125 milliárd forint konszolidált nettó eredményt ért el a bankszektor, 9,1 százalékkal kisebbet az egy évvel korábbi 138 milliárd forintnál és közel megegyezőt a két évvel korábbi 123 milliárd forinttal - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb jelentéséből.
A K&H Bank friss elemzése alapján napjainkban a magyarországi bankszektor legfontosabb feladatai közé tartozik a hazai munkahelyek létrehozása és fenntartása, a felelős hitelezés, valamint az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása.
Tavaly júliusi megalakulását követően első alkalommal tartott közgyűlést a szövetkezeti hitelintézeti szektor intézményvédelmi feladatait ellátó Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) - közölte az MTI-vel csütörtökön a szervezet, amely megállapította, hogy a szövetkezeti hitelintézeti szektor működése jóval biztonságosabbá vált.
Dmitro Firtast, Ukrajna egyik legbefolyásosabb emberét az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) jogsegélykérelme alapján, nemzetközi elfogatóparancsra fogták el múlt hét szerdán Bécsben, majd pénteken kiadatási őrizetbe vették.
Átrendeződik az európai bankszektor, a társaságok több mint fele tervez értékesítést, illetve felvásárlást a következő fél évben - olvasható az EY nemzetközi tanácsadó cég legfrissebb iparági felmérésében, amelynek összeállításakor mintegy 200 banki vezetőt kérdeztek meg.
A ciprusi bankszektornak nyújtandó mentőcsomag kulcskérdése a pénzmosás elleni hatékony ciprusi fellépés - hangsúlyozta az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek, az úgynevezett eurócsoportnak a hétfői brüsszeli tanácskozása után Jeroen Dijsselbloem, a testület új elnöke.
A magyar bankszektor a törvényi előírásoknak megfelelően 2013. január elsejével megkezdte a tranzakciós illeték beszedését - közölte a Magyar Bankszövetség szerdán.
Nem csak Békés megye, hanem a magyar gazdaság is középpontba került a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keddi ülésén, ahol Parragh László országos elnök nem festett éppen idilli képet hazánk jelenlegi helyzetéről.
Nőtt a betétállomány és az átlagos betétnagyság is tavaly, a betétesek 99,6 százaléka pedig továbbra is száz százalékban az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) teljes körű védelmét élvezi. Az év közepén bezárt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet kártalanítása kapcsán a válaszadók 75 százaléka teljesen elégedett volt az alappal.
Amerikai és európai versenytársaival szemben igen sikeres első félévet tudhat maga mögött a kínai bankszektor - derül ki a héten közzétett jelentésekből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft