"BARROSO" címkével ellátott hírek
Nem vétett a magatartási kódex szabályai ellen José Manuel Barroso, az Európai Bizottsága (EB) volt elnöke, aki sokak rosszallását kiváltva nemrégiben munkába állt a Goldman Sachs amerikai befektetési banknál - állapította meg hétfőn a brüsszeli testület etikai bizottsága.
José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit.
A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választásokkal csak az első szakasz zárul le az uniós intézmények átfogó megújításának hónapokig tartó folyamatában.
Az Európai Bizottság tiszteletben tartja a demokratikus Grúzia döntéseit, ugyanakkor létfontosságú, hogy az ország plurális demokrácia maradjon - jelentette ki José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke miután találkozott Miheil Szaakasvili leköszönő grúz elnökkel.
Pintér Sándor szerint nem állítható, hogy José Manuel Barroso Orbán Viktornak írt levele Magyarországról jutott volna el az azt megjelentető internetes hírportál újságírójához; a belügyminiszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában azt is közölte: a levél kiszivárogtatása jogszabálysértő, de a levéltitok megsértése csak magánindítványra büntethető.
Történetének legnagyobb kihívásával néz szembe jelenleg az Európai Unió José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök szerint.
Az átmeneti európai finanszírozási forma, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) reformjára, hitelkeretének növelésére szólította fel az euróövezet 17 tagállamát csütörtökön José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben.
Az Európai Bizottság elnöke és az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint is jó eredménnyel zárt a magyar EU-elnökség. A szocialisták viszont bírálatot fogalmaztak meg elsősorban a magyar média- és az alaptörvény miatt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft