"BEFEKTETŐK" címkével ellátott hírek
A piaci befektetők úgy látják, Magyarország többet érdemel - mondta Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szombat reggel annak kapcsán, hogy az egyik nemzetközi hitelminősítő pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.
A tavalyi év után idén is kétszámjegyű növekedés várható az építőiparban, elsősorban az infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke ugyanakkor a jövő évi kilátásokat bizonytalanabbnak tartja, és hiányolja a privát befektetőket a magasépítés megrendelői közül.
Világszerte meredeken estek a részvényárfolyamok pénteken, mert a befektetők aggódnak a világgazdasági növekedés lassulása miatt, miközben az Egyesült Államokban végéhez közeledik a pénzbőséget biztosító monetáris enyhítés.
Végre megoldódik Békéscsaba egyik nagy problémája, megújul a Körös Hotel. Az adásvételi szerződés már megköttetett, hamarosan az új tulajdonosok nevére kerül az ingatlan, és megkezdődnek a munkálatok.
A jövő héten alig lesz makrogazdasági adat a közép-európai országokban, ami segítene eligazítani a befektetőket abban, hogy merre tart a térség országainak a gazdasága.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2014. évi konjunktúrajelentése szerint javult a befektetők véleménye a magyar gazdaságról, az előző évekhez képest a vállalatok kedvezőbben ítélik meg mind a gazdasági helyzetet, mind az üzleti környezet alakulását - mondta Dale A. Martin, a kamara elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Minden jel szerint nagyobb szerepet kaphatnak a kínai vállalatok London építésében - erre utalnak azok a kínai híradások és nyilatkozatok, amelyek Boris Johnson, London polgármesterének és üzleti delegációjának vasárnap kezdődött szűk egy hetes kínai látogatásával kapcsolatosak.
A Sólyom Airways-t tulajdonló Sólyom Holding tulajdonos-ügyvezetője csütörtök délután közölte a cég 73 dolgozójával, hogy a potenciális befektetővel folytatott tárgyalások elakadtak, a cégnek pedig nincs pénze - értesült az atv.hu.
A világgazdaság kilábalási ütemének gyorsulására utal a legújabb átfogó aktivitási mérőszám - közölte szerdán az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzésimenedzser-index (BMI) alapján.
Több mint egy százalékot emelkedett a nemesfém ára, miután a befektetők Ázsiában szabadulni igyekeztek részvényeiktől.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft