"BÉKE" címkével ellátott hírek
A katonák nem háborúra készülnek, a biztonság és a béke fenntartásáért és megőrzéséért teljesítenek szolgálatot - hangoztatta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a vasárnap Budapesten tartott altisztavatáson.
A bírálatokkal szemben éppen hogy lehetővé teszi a közel-keleti békét Donald Trump amerikai elnök előző heti döntése, amellyel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn Brüsszelben, hozzátéve, reményei szerint az Európai Unió is követi az amerikai példát.
A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett csütörtökön, a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.
Izrael megvizsgálná a palesztin-izraeli békefolyamat megújításának lehetőségét - közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnök a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén, Donald Trump amerikai elnök közelgő látogatása kapcsán - jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
Békét sürgetett a világ valamennyi népének, Szíria és elsősorban Aleppó sokat szenvedett lakosainak vasárnap Ferenc pápa a római Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról mondott karácsonyi beszédében.
A legfrissebb felmérések szerint ma Magyarországon a lakosság felének vannak előítéletei, nemcsak a zsidókkal, hanem a cigányokkal, a svábokkal, a muszlimokkal szemben, egyharmada pedig kifejezetten antiszemita.
Öt esztendővel ezelőtt Tunéziában egy zöldségeket és gyümölcsöket árusító boltos öngyilkos lett. Nem voltak meg az árusításhoz szükséges engedélyei, ezért a rendőrök elvették a kiskocsiját, amiről árult. Tettét kilátástalanná vált élete miatt hajtotta végre.
Újabb felhívást intézett a nemzetközi közösséghez a háború sújtotta országok békéjének megteremtése érdekében Ferenc pápa hétfőn, amikor a Vatikánban a káld keleti katolikus egyház püspökeit fogadta.
Ferenc pápa a békéről és a népek közötti szolidaritásról is beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott találkozójukon szerdán a Vatikánban.
Komoly haszonnal járna a béke, ezzel szemben sokba kerül a háborúskodás Izraelnek és a palesztinoknak – derült ki az amerikai Rand Corporation politikai kutatóintézet Jeruzsálemben közzétett tanulmányából.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés