"BÉKÉS MEGYEI JÓKAI SZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
Kilenc bemutatót tervez a Békéscsabai Jókai Színház a 2018/2019-es évadban, ebből hat magyar szerző műve - jelentette be a színház igazgatója pénteken sajtótájékoztatón.
A harmadik színházmarketing szakmai konferencián osztották ki a Színházat vegyenek! Díjakat. A Jókai Színház két díjat is nyert: az évad legjobb színházi széke és az évad legjobb színházi büféje is Békéscsabán található.
A Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában szombaton mutatták be Seres Barbara, a Bábgyalogló Művészfalu vezetője rendezésében a Lélekcsalogató című színdarabot. Az előkészületek és az előadás aktív résztvevője volt Komáromi Anett, a színház művésznője. A nézők a kívánságteljesítő fa útját járhatták végig az apró művészek vezetésével. A közönség lelki élményekben, a szereplők egy-egy mesetarisznyával és festőpalettával gazdagodva folytathatták útjukat. A színdarab után kiállítás nyílt a gyermekek kézműves munkáiból.
Egy másfél éves, aranyszínű szőrrel borított, ám farok nélküli fiú kutyus, Johnny a Békéscsabai Jókai Színház legújabb darabjának, az Egerek és embereknek a sztárja. John Steinbeck művéből készült előadás péntektől látható a teátrumban.
Vasárnap mutatkoztak be az idei Ádámok és Évák Ünnepe produkciói a Békéscsabai Jókai Színház színpadán. Idén tíz középiskolás csoport vállalkozott arra, hogy a Magyar regék és mondák témaköréből különböző történeteket keltenek életre a színpadon.
Augusztus 20-án Békéscsaba városa a lakosságnak egy nagyszabású produkcióval kedveskedett: István, a király lépett színre a Főtéren. Most azonban a Békéscsabai Jókai Színház falai között próbálnak a magyar rockoperára.
Múlt évben hagyományteremtő szándékkal rendezett a Békés Megyei Kormányhivatal tanévkezdő konferenciát. Akkor a meghívást sokan elfogadták: intézményvezetők, polgármesterek, tanárok, tanítók, városi vezetők, szakemberek, azok a megyében ténykedők, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak az oktatással vagy felelősséget éreznek eziránt.
„Ádámok” és „Évák” gyülekeztek szerda délután a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában, pontosabban középiskolások érkeztek szerte a megyéből, méghozzá nem másért, minthogy egy színházi előadást hozzanak létre. Harmadik éve rendezik meg a programot, aminek célja, hogy közelebb vigyék a diákokat a színházhoz, illetve a színjátszást a fiatalokhoz.
A média és a színház együttműködésének, a televíziós közvetítések, közös produkciók létrehozásának fontosságát emelte ki Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója az Országgyűlés pénteki kulturális szakmai nyílt napján. Az eseményen Antal Zsolt médiakutató a közszolgálati tájékoztatás kultúraközvetítő feladatáról, Lovas Lajos a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) programjáról, Bendzsel Miklós pedig a szerzői jogokról beszélt.
Madách Imre hétfőn minden bizonnyal hátradőlt a hintaszékében, és örömében felsóhajtott – bárhol is tartózkodott éppen. Remekművét, Az ember tragédiáját több mint 160 középiskolás diák olvasta fel a Békés Megyei Jókai Színház Vigadótermében. A Magyar Teátrum Társaság által életre keltett, Ádámok és Évák Ünnepe című értékteremtő projekt célja, hogy viszonylagos értelemben ellensúlyozza az olcsó plázaflasheket. A nagy közös olvasópróba olykor komédiába fulladt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft