"BÉKÉS MEGYEI KANO JUDO SE" címkével ellátott hírek
Hét év- 840 edzés 1680 tatamin töltött óra és megszámlálhatatlan tanulással töltött perc. Ez lehetne Szigetvári Kevin mérlege, amit a Judo sport kötelékében töltött. A Békés Megyei Kano judo SE leigazolt versenyzőjének eredményességét számokban is mérhetnénk.
A sport, ezen belül a judo sok mindenre megtanít, sok mindent adhat.
A szombati diák A,B (11-12 évesek) és vasárnapi U23-as korosztály versenynapjára jutottak érmes és pontszerző helyezések, sőt három országos bajnoka is lett ismét Gyáni János klubjának.
A Mikulás nem csak édességet osztogatott a gyermekeknek, hanem érmeket is, hiszen Budapesten, az UTE csarnokában rendezték meg a diák és gyermek korosztály cselgáncs bajnokságát, a Mikulás Kupát. Mivel a télapó éjszaka érkezik, így a verseny is délután vette kezdetét, hogy az eredményhirdetés a késő esti órákra essen.
A kecskeméti Messzi István Sportcsarnok volt színtere a hétvégi judo bajnokságnak,ahol 2 napon át versenyeztek a magyar cselgáncsosok. Szombaton a felnőtt első osztályú magyar bajnokság került megrendezésre, majd az utánpótlás vette birtokába a csarnokot, azaz a Diák A, B, C, D korcsoport, a 9 évesektől kezdve a 12 évesekig.
Szarvas János (Szancsó) legnagyobb eredményeit anyaegyesületénél, a békéscsabai Előrénél érte el. Klubja minden idők legsikeresebb csapatával, az 1993/94-es NB I-es bajnoki szezonban a 3. helyezésig focizták fel magukat, illetve ugyanebben az évadban pusztán egy góllal maradt le a gólkirálysági címről. A kilencvenes évek végén Győrben kergette őt a bőrgolyó, majd az ezredforduló körül hazaköltözött, és éttermet nyitott Csaba belvárosában. Később vidéki klubokban ’vezetett le’, illetve több helyen edzősködött. A 48 éves ex-futballista, a napokban megelégelte a pocakos tükörképét, és egy merészet lépve hétfőn ellátogatott a kétszeres Masters Világbajnok Gyáni János mesteredző által vezetett Békés Megyei Kano Judo SE edzésére. Mi szerdán beszélgettünk Szancsóval és ’személyi edzőjével’, Gyáni Janival. Amikor a sportcsillag-ösvények lepihennek a Saturnus gyűrűjén.
Az londoni olimpia hazai bombameglepetései közé derekasan közrejátszottak judósaink bravúros domborításai. Különösen, a nem éppen kisasszonysportnak elkönyvelt harcművészeti ág női versenyzői szántották fel a tatamikat. Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE vezető edzője szerint azért erősebbek a lányok, mert legfőképp a fiúkkal edzenek.
A hétvégén került megrendezésre a 14. Masters Judo Open, amely egyúttal válogató is volt a májusi, lengyelországi Európa-bajnokságra. A százhalombattai versenyen a magyar judósokon kívül még 11 ország képviseltette magát. A Békés Megyei Kano Judo SE sportolói is tatamira léptek, a békéscsabai csapat 7 indulóval regisztrált.
Két hétvége, három verseny, 13 érem. Ez volt a Békés Megyei Kano Judo SE mérlege a decemberben. Gyáni János tanítványai több helyszínen is tatamira álltak.
Hétvégén került megrendezésre a diák B korosztály országos judo bajnoksága Győrszentivánban, ahol két napon keresztül mérkőztek az ország főbb egyesületeinek sportolói. A Békés Megyei Kano Judo SE négy indulóval regisztrált Gyáni János vezetésével, közülük ketten érmet szereztek.
Hírek
további friss hírek »