"BÉKÉS MEGYEI KÖNYVTÁR" címkével ellátott hírek
Újabb öt évig a jelenlegi igazgatók folytathatják a megkezdett munkát a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum és a Békés Megyei Könyvtár élén - erről döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.
Békéscsabáról és a környező településekről több mint 600 rajzot küldtek be óvodások és általános iskolások a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra. A munkákból a Békés Megyei Könyvtárban nyílt kiállítás.
Egy héten át tartó programsorozattal, kiállításmegnyitókkal, színházi premierrel és a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetés átadásával ünnepli a magyar kultúra napját a békési megyeszékhely.
Veres József ikonfestő kiállításának a megnyitója 2015. augusztus 4-én volt a Békés Megyei Könyvtár Aulájában a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete és a Békés Megyei Könyvtár közös szervezésében.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete és a Békés Megyei Könyvtár közös szervezésében lesz látható Veres József ikonfestő kiállítása 2015. augusztus 03-tól 23-ig a Békés Megyei Könyvtárban.
Legutóbb a róla szóló dokumentumfilm (Hon-vágy) bemutatásakor idézte fel gróf Jeanne-Marie Wenckheim Dickens a Wenckheim család óriási vagyona elvesztésének körülményeit Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. Bizony kevéske gyógyírt jelentett számukra a rendszerváltozást követően a kárpótlás.
Nem is tudta Samu Zsanett diáklány, hogy a szülőfaluja határában gazdálkodik a rendszerváltozás időszakának egyik legjelentősebb médiaalanya, a kunágotai származására ugyancsak büszke földosztó kisgazda politikus, a parlament Mezőgazdasági bizottságának volt elnöke, dr. Zsiros Géza.
Izgatottságtól kissé felpörgött gyerekek és büszke szülők lepték el a békéscsabai könyvtár épületét. Valami készült. Nagyon sok valami készült.
- Kb. 50 tekercs diafilm, - két tükörreflexes fényképezőgép, - 4-5 objektív, szűrők, - digitális tárolók. Fábián Tamás nagyjából ezeket írhatta fel "fejben létező" poggyászlistája elejére, minden más csak a fotózás eszközeit követően kerülhetett a hátizsákba. A hátizsákba, amely aztán a világ távoli vagy épp a Kárpát-medence különleges tájain nyílt ki újra, hogy elkészüljenek azok a bizonyos fotók. Fotók, amelyeket az Etiópiában tragikus körülmények között elhunyt világutazó geográfus készített.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft