"BÉKÉS MEGYEI KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
Megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Szerdán mutatkozott be a sajtó képviselőinek Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal frissen kinevezett főigazgatója.
Petróczki Zoltán főigazgató látja el hétfőtől Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott feladatait, akit január 15-ével felmentettek tisztségéből - válaszolta az MTI megkeresésére hétfőn a Kormányhivatal.
Magyarország Kormánya a közigazgatás hatékonyságának növelése érdekében 2017. január 1-jével megvalósította az államigazgatási szervezetrendszer átalakítását és a járási hivatalok megerősítését, amelynek keretében a Békés Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítésében is változásokra került sor.
A Békés Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalai felhívják a munkáltatók figyelmét arra, hogy a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályaihoz benyújtandó egyes foglalkoztatási támogatások kérelmeihez – mint pl. a munkahelymegőrző támogatás – pályázatíró cégek igénybe vétele nem szükséges.
Folytatódik a Békés Megyei Kormányhivatal tudatos vagyongazdálkodása, hiszen 7 középület energetikai fejlesztésére kerül sor Európai Uniós forrásból, összességében 1 milliárd forint értékben – jelentette be Gajda Róbert, Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a projekt elindulásáról szóló sajtótájékoztatón.
A Békés Megyei Kormányhivatal által vezetett 7 tagú nemzetközi partnerség sikeresen valósította meg a ”Szoros Kapcsolat - Munkaerőpiaci együttműködés a gazdaság igényeire rugalmasan reagálni képes szakképzési rendszerért” című projektet. 2016. május 13-án Békéscsabán az AB Expo épületében került sor a projekt záró konferenciájára.
Több mint egy héttel ezelőtt Békés megyében is megkezdődött az állami földek értékesítése a Földet a gazdáknak! elnevezésű program keretében – közölte a kormányhivatal. A tájékoztatás szerint a cél az, hogy a termőföld azok tulajdonában legyen, akik megművelik, tehát a magyar gazdáké, a magyar földműveseké.