"BÉKÉS MEGYEI VÍZMŰVEK" címkével ellátott hírek
Egy pohár víz, tiszta fej!? Igen, valószínű, ha az emberek ivási szokásai ebbe az irányban változnának, sok minden másképpen történne a világban. Erről például nem beszéltek a Békés Megyei Vízművek Zrt. vezetői békéscsabai sajtóreggelijükön. Ám minden egyébről, ami egy újesztendő kezdetén számít és érdekes lehet egy nagy közüzemi szolgáltató vállalat életében, arról annál alaposabban szóltak.
A kormány elképzelései szerint jelentős mértékben csökkenne a víziközmű vállalatok száma a jövőben, a tervek szerint a 350 jelenlegi szolgáltató helyett 35-40 láthatja el majd a feladatokat, amennyiben a Parlament elfogadja a még kidolgozás alatt álló törvényt. A Békés Megyei Vízművek Zrt.-t hogyan fogja érinteni a szolgáltatók "megtizedelése"? Erre kerestük a választ Csák Gyulánál, a cég vezérigazgatójánál.
Mintegy 500 millió forinttal tartoznak lakossági ügyfelek és közületi partnerek a Békés Megyei Vízművek Zrt.-nek. A most indult beszedési kampányban 150 millió forint behajtására tesz kísérletet a cég - derült ki a szolgáltató által tartott sajtótájékoztatón.
A megbízott országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, kedden 0 órától 24 óráig másodfokú, szerdán 0 órától pénteken 24 óráig harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére. A legmelegebb a nagyvárosok belvárosaiban lesz, ezért a Békés Megyei Vízművek Zrt. vízosztással próbál segíteni Békéscsabán a járókelőkön.
A Békés Megyei Vízművek(BMV) Zrt. az elmúlt év gazdasági eredményeit hozta nyilvánosságra mai, békéscsabai sajtótájékoztatóján. Az idei esztendőt tekintve az aradi vízátvezető program továbbra is prioritást élvez – tudtuk meg dr. Csák Gyulától, a társaság vezérigazgatójától.
Gerendáson már hosszú ideje beszédtéma a helyi víziközművel kapcsolatos kérdés, az önkormányzat egy lehetséges választ is adott erre; megoldást a Békés Megyei Vízművek Zrt. jelentheti a község számára. Gerendás polgármestere, Lengyel Zsolt ezért a megye legnagyobb szolgáltatójával kezdett tárgyalásokat. Amennyiben a település képviselő-testülete is egyetért, akkor már decemberben megkezdődhet az üzemeltetés átvétele – tudtuk meg dr. Csák Gyulától, a megyei szolgáltató vezérigazgatójától békéscsabai sajtótájékoztatóján.