"BÉKÉSCSABAI JÁRÁS" címkével ellátott hírek
A csütörtök délelőtt, évszaktól függetlenül, nem a söröző látogatások, a kedélyes sörözések tipikus időpontja. Akkor sem volt az, amikor az országban minden a nép tulajdonában volt, de akkoriban azért jobban ráértek az ország tulajdonosai, többen megengedhették maguknak, hogy munkaidőben is betérjenek egy vendéglőbe, kocsmába, sörözőbe és igyanak valamit. Igaz, mivel tulajdonosok voltak, pénzük is jobban volt ilyen dolgokra…
Hagyományos eszköz, melyet környezetünk tisztántartása érdekében használunk. Nem túl sok emberi energiával, egyszerűen mozdulatokkal működik, segítségével a le nem ragasztott vagy oda nem fagyott illetve nem túlságosan nehéz (inkább könnyű, porszerű) anyagokat a különböző minőségű felületeken egy kupacba lehet összegyűjteni, illetve ezeket az anyagokat egy adott felületről könnyedén el lehet tüntetni. Az ilyen módon összegyűjtött anyagokat ennek a tárgynak a segítségével aztán lapátra lehet tenni, és egy gyűjtőedénybe rakni (a seprű szó jelentésének meghatározása saját fejből).
A halászléről az első írásos emlék 1800-ból való: egy német nyelvű útleírásban említi a szerző, hogy Tolnán "halászly"-vel kínálták meg. Baja a halászlé fővárosa, ahol a halászlevet úgynevezett gyufatésztával készítik. A tészta különlegessége, hogy a liszthez csak tojást adnak, amennyit az felfog, s a kemény tésztát aztán gyufaalakúra vágják fel.
A halászléről az első írásos emlék 1800-ból való: egy német nyelvű útleírásban említi a szerző, hogy Tolnán "halászly"-vel kínálták meg. Baja a halászlé fővárosa, ahol a halászlevet úgynevezett gyufatésztával készítik. A tészta különlegessége, hogy a liszthez csak tojást adnak, amennyit az felfog, s a kemény tésztát aztán gyufaalakúra vágják fel.
Gyerekszáj. A gyerekek nagyon aranyosak tudnak lenni, amikor koruknak abszolút ellentmondó mondatokat formálnak meg, és a szavaiknak azért van ereje, mert jó helyen fogalmazták meg nem várt gondolataikat. Például, amikor felnőttek kérdéseire válaszolnak komolyan, megfontoltan, egyúttal teljesen meghökkentő módon, olyannyira, hogy a kérdezőnek és a környéken lévő összes felnőttnek egy jól mérhető, hosszú pillanatra még a szava is eláll.
United States Open (US Open) minden évben az utolsó, a negyedik Grand Slam-tenisztorna. A szezon Ausztráliában kezdődik, Párizsban folytatódik, majd London-Wimbledon következik, így érkeznek el a teniszvilág aktuális csillagai New Yorkba, Flushing Meadowsba a USTA Billie Jean King National Tennis Centerbe. A névadó 1961 és 1983 között 12 egyéni, 16 női páros és 11 vegyes páros Grand Slam tornagyőzelmet aratott.
Egy gyermek szülői kapcsolata az esetek nagy többségében már első látásra felfedezhető. Hiszen a gyermekek az esetek nagy többségében magukon viselik szüleik külső tulajdonságait. Jellemzőek tudnak lenni az arcvonások, a szemformák, az orrformák, és például a gyermek-szülő kapcsolatról árulkodhatnak a járás, a kéztartás és egyéb mozdulatok is. Ám egy gyermeknek lehetnek olyan tulajdonságai is, melyeket nem a szüleitől, hanem a nagyszüleitől örökölt meg.
Horgászat. Különös férfiak átlagos szenvedélye, vagy éppen fordítva, átalagos férfiak különös szenvedélye – ki tudja, melyik a helyes, de kétségtelen tény, hogy a horgászat kifejezetten férfias szórakozás. Természetesen vannak női horgászok is, de a „horgászszenvedély” című szobor biztosan férfialakos lenne. A lényeg, hogy Magyarország legnépszerűbb hobbija minden kétséget kizárólag a pecázás, 2013. december 31-én a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) által nyilvántartott horgászok száma 289 627 fő volt.
Egy békéscsabai lány gondolt egy nagyot, és elhatározta, hogy divattervező lesz. Azonban a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan elképzelte, az iskolában sem azt tanulta, amire számított, mégis szerencsés vége lett a történetnek, mert ha divatruhákat nem is varr, de csodás táskák kerülnek ki a keze, pontosabban a varrógépe alól. Kocziszky Nórával beszélgettünk.
Békéscsaba és az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szervezői 2011-ben előbb csak vakargatták a fejüket, később határozott intézkedéseket is tettek annak érdekében, hogy elkerüljék a csülökárusok sztrájkját! Muszáj volt valamit kitalálniuk, mert gyakorlatilag a fesztivál egész vendégserege – különösen az éhesebb fajta - a Lipóti Pékség faházánál állt sorba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft