"BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
Hétfőn jótékonysági koncertre várják azokat, akik támogatni szeretnék a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ sérült fiataljait és gyermekeit. Múlt évben szárnyaltak először az angyalok Békéscsabán, idén újra lehetőséget kapnak a kis „művészek” a bemutatkozásra.
Nemzeti színbe öltöztették a Jókai Színházat: a bejárat fölé piros-fehér-zöld színű szalagot feszítettek, az épületet pedig ugyanezekkel a színekkel világították meg. A teátrumba érkezők már a belépés előtt szembesülnek azzal, hogy a színpadon történelmünk egy fontos korszakát idézi meg a társulat.
Nem kell már sokat várni a Békéscsabai Jókai Színház legújabb bemutatójáig, a premier pénteken, november 30-án lesz, a darab pedig nem más, mint Jókai Mór híres regényének, A kőszívű ember fiainak a színpadi adaptációja Seregi Zoltán rendezésében.
Új kezdeményezés Békéscsabán: a Mindentudás Színházi Egyeteme a színház- és társművészeteinek találkozása egy tudományos közegben; neves professzorok előadásai, amelyek a tudomány oldaláról közelítenek színházhoz, zenéhez, irodalomhoz, művészethez közérthető formában. A programsorozat, amely minden hónap első hétfőjén várja az érdeklődőket, november 5-én indult útjára az Ibsen Stúdiószínházban. Az estek háziasszonya: Kovács Edit színművésznő.
Komolyzenei koncerttel egybekötött színházi ősbemutatóra várta közönségét a Békéscsabai Jókai Színház október 26-án az Ibsen Stúdiószínházban. A teátrum által meghirdetett drámaíró-pályázat nyertes darabja, Elek Szilvia Pillangók című egyfelvonásosa Robert Schumann elmegyógyintézetben töltött éveit ábrázolja. Az előadást a maga teremtette térben Merő Béla rendezte.
Kedden délután kezdődtek meg a Békéscsabai Jókai Színházban a Kőszívű ember fiai című dráma olvasópróbái. A darabot november végén mutatják be a megyeszékhelyi teátrumban.
A Békéscsabai Jókai Színház új premierre készül, ezúttal elsősorban a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket várják a nézőtérre. A kolozsvári bíró című mesejátékot pénteken láthatja a nagyközönség, mi azonban bepillanthattunk az előkészületekbe, tanúi lehettünk az utolsó simításoknak.
Narrációval kiegészített előadást tartanak kedden este a Békéscsabai Jókai Színházban. Az új kezdeményezés egyedülálló lehetőség a látássérültek számára annak érdekében, hogy a színpadi produkció befogadását segítsék számukra az előadás előtt és közben különböző többletinformációkkal.
A Hippolyt, a lakáj című előadással nyitotta Ötödik évadát a Békéscsabai Jókai Színház, a helyi teátrum szombaton este díszbemutatóra várta a nézőket. A háromfelvonásos előadás végén a Nap Kérdésében arra voltunk kíváncsiak, kinek, hogy tetszett a darab?
A nyilvános főpróba és a premier után szombaton díszbemutatón lépett színpadra Hippolyt, Makáts úr, Schneider Mátyás és a többiek. Az est igazán kedélyesre sikeredett, ugyanis azokat, akik díszbemutató-bérletet váltottak, az előadás után – az Alföldvíz Zrt. által prezentált – állófogadásra vártak a teátrum Vigadójába. Békéscsaba és a megye prominens személyiségei, a színészek és mindazok, akik az előadáson részt vettek egy pohár víz illetve bor mellett beszélgettek az élet nagy dolgairól, és sok egyébről.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft