"BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
Van a Békéscsabai Jókai Színháznak egy (de)jó szokása: az utóbbi időben a gyerekelőadásokkal szimultán egy játékfelhívást hirdet. Legutóbb a Diótörő és Egérkirály című dolgozatuk általános iskolás nézői bonthatták ki alkotókedvüket – dióból, dióhéjból fogalmazhatták meg a házi barkácsműhelyükben a kedvenceiket. Csütörtök délután zajlott az eredményhirdetés; naná, hogy én is ott fontoskodtam.
Van a Békéscsabai Jókai Színháznak egy (de)jó szokása: az utóbbi időben a gyerekelőadásokkal szimultán egy játékfelhívást hirdet. Legutóbb a Diótörő és Egérkirály című dolgozat általános iskolás nézői bonthatták ki alkotókedvüket – dióból, dióhéjból fogalmazhatták meg a házi barkácsműhelyükben a kedvenceiket. És… csütörtök délután zajlott az eredményhirdetés.
Idén is minden pénteken 17 órától egy-egy művésszel találkozhat, beszélgethet, fotózkodhat, tereferélhet bárki, aki betér a Jókai Színház Művész Kávéházába egy kávéra, teára, süteményre.
Az új esztendőben is folytatódik a népszerű Terefere programsorozat a Művész Kávéházban, ahol ezúttal a Jászai Mari- és Gálfy László Gyűrű-díjas Bartus Gyulával lehet beszélgetni, kávézni, fotózkodni. (A lényeg lejjebb!)
Diótörő és egérkirály címmel családi musicalt láthat a közönség december 28-án, szerdán délután és este a Syma Csarnokban. A látványos produkcióra gyerekeket és felnőtteket is várnak.
Az eredeti darabot némileg lerövidítve mutatják be a Diótörő és egérkirály című családi musicalt a Békéscsabai Jókai Színházban pénteken. Az előadást a musical zenéjét író Szomor György rendezi.
A Kállai '90 emlékévhez kapcsolódóan Keleti Éva fotóművész képeiből nyílik kiállítás szombaton a Békéscsabai Jókai Színházban.
Forradalom és színház 1956-2016 címmel színházi előadással emlékezik meg a Békéscsabai Jókai Színház társulata az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról - olvasható a teátrum honlapján.
A Békéscsabai Jókai Színház két hónapon át tartó programsorozattal emlékezik meg az 1956-os eseményekről a hatvanadik évforduló alkalmából.
Elkezdődött a 2016/17-es színházi évad. A békéscsabai Jókai Színház pénteken Örkény István: Macskajáték című darabjának bemutatójával indított az évet. Ebből az alkalomból beszélgettünk a teátrum igazgatójával, Seregi Zoltánnal.