"BÉKÉSCSABAI NAPSUGÁR BÁBSZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
Öt bemutatót tervez a 2017/2018-as évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a teátrum emellett megszervezi az V. Bábos Drámaíró Versenyt és a XVII. Nemzetközi Bábfesztivált is.
Lenkefi Zoltán töltheti be további öt évig a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatói posztját, erről döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.
Négy bemutatót, valamint a legkisebbeknek egy három előadásból álló, úgynevezett Pöttöm Színház elindítását tervezi a 2016/2017-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.
Bármikor jó vele találkozni. Smink nélkül is megmosolyogtatja az embert… pardon ez a Berta Jimmyről írt szalagom. Miközben ez első két kinyilatkozás Soós Emőkére is dettó igaz. A bábszínésznőt (sicc! – ez már diszkrimináció) csütörtökön a Rongy Elekben lestem meg, amelyben vagy nyolc karaktert lejtett a deszkákon. Elek után elsétáltunk a hír6.hu-hoz, a jaj, be szép az irodátok! című szokásos pofavizitre, miközben csak dumáltunk, dumáltunk, dumáltunk...
Soós Emőke bábszínészt csütörtökön a Rongy Elek, a példaképben lestem meg, amelyben vagy nyolc karaktert lejtett a deszkákon. Azt követően elsétáltunk a hír6.hu-hoz, a jaj, be szép az irodátok! című szokásos pofavizitre, miközben csak dumáltunk, dumáltunk, dumáltunk…
Gellért Erzsébet békéscsabai óvónő 1949-ben alapította a Napsugár Bábegyüttest. Noha a mai napig tisztázatlan kérdés, hogy egy felső pártnyomás (például, hogy kontrollálható legyen a fiatalok időtöltése), vagy szimplán kulturális éhség inspirálta a csapat születését. De ez ma már indifferens. Noha a b-verze sokkal bátrabb bábbarátabb beütés.
Lázár Ervin Berzsián és Didekijével húzza szét az idei évadfüggönyt a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A darabot kvázi skizoidként éltem meg: olykor a mellettem ülő hatéves kiskrampó, olykor egy kora felnőtt (én) szemüvegén keresztül vizslattam az Ibsen stúdiószínház deszkáira varázsolt történéseket.
A péntek délelőtti ragyogó idő délutánra tovatűnt, felhők kezdtek sorjázni az égen, aztán az eleredt az eső, pont akkor, amikor a XVI. Nemzetközi Bábfesztivál nyitányaként az óriásbábos felvonulás kezdődött volna. Az egyre jobban rákezdő esőben a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művészei egyszer csak elkezdték énekelni a Süss fel napot, és – lesz, ami lesz – elindultak a Korzó tér felé. A nap ugyan nem sütött ki, de az eső félbeszakadt pont annyi időre, hogy a közönségtoborzással és a színes, zenés felvonulással elkezdődjön a bábfesztivál - olvasható a csabaimérleg.hu-n.
Péntektől vasárnapig tart Békéscsabán a XVI. Nemzetközi Bábfesztivál, amelyre kilenc magyar és öt külföldi társulatot várnak.
Lackfi János Paradicsomleves betűtésztával című verseskötetét dolgozta fel a közelmúltban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Az előadás egyik különlegessége, hogy a vasárnap délutáni premiert a társulat nem tűzi szezonális műsorra, hanem itt-ott alkalomadtán mutatja majd be.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft