"BELGIUM" címkével ellátott hírek
Terrortámadás előkészítésének gyanújával előállítottak és őrizetbe vettek egy 22 éves férfit a belgiumi Wavre városában - közölte az illetékes belga ügyészség hétfőn.
Több mint másfél tonna, főként műanyag hulladékot gyűjtöttek össze a hétvégén önkéntesek a belga tengerpart teljes szakaszán - közölte a belga sajtó hétfőn.
Életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte a főügyész a belgiumi zsidó múzeum előterében 2014 márciusában végrehajtott, négy halálos áldozatot követelő támadás elkövetőjére, Mehdi Nemmouche-ra - jelentette a helyi sajtó hétfőn.
Törölte szerdai brüsszeli járatait a Brussels Airlines és a Wizz Air, mivel országos sztrájkot tartanak Belgiumban.
Bejelentette lemondását kedden Charles Michel belga miniszterelnök, miután a kormánya kisebbségbe szorult amiatt, hogy az Új Flamand Szövetség (N-VA) nevű flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja feletti vita miatt.
Mielőbbi bizalmi szavazás kiírását követeli az átalakult belga kabinettel szemben az Új Flamand Szövetség (N-VA) nevű flamand nacionalista párt, amely hétvégén kilépett a kormánykoalícióból az ENSZ migrációs csomagja feletti vita miatt.
Az elmúlt tíz év során 19 százalékkal csökkent a belga fővárosban elkövetett bűnesetek száma, bizonyos bűntettek és jogsértések azonban elszaporodtak - közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.
A belga válogatott szerezte meg a harmadik helyet az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon azzal, hogy szombaton 2-0-ra legyőzte az angol csapatot a szentpétervári bronzmérkőzésen.
Kiszökött egy oroszlán a ketrecéből csütörtökön egy belgiumi állatkertben, a látogatókat evakuálták.
A férfi túszul ejtett egy iskolai takarítónőt, de végül a rendőrök végeztek vele. A belga ügyészség szerint terrorcselekményről volt szó.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft