"BELGIUM" címkével ellátott hírek
Belgiumban bejegyzett internetes címet használ az Iszlám Állam terrorszervezet szócsövének tartott Aamák hírügynökség - adta hírül szerdán a La Libre Belgique belga napilap.
A belga szövetségi ügyészség havonta átlag 23 új dossziét nyit terrorizmus gyanújával összefüggésben. A hatóságok idén eddig 189, terrorizmussal kapcsolatos vizsgálatot indítottak - közölte csütörtökön a La Libre Belgique című belga napilap.
Antwerpenben fegyvereknek látszó tárggyal játszó gyerekek, Namurben egy magára hagyott csomag miatt riasztották a terrorelhárítókat szerdán Belgiumban.
Több mint 1,2 tonna kokaint halásztak ki a tengerből Belgium partjainál, a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke legalább 60 millió euró (18,6 milliárd forint) - jelentette a helyi sajtó csütörtökön.
Mintegy hetven ember szénmonoxid-mérgezést szenvedett egy gokartpályán Belgiumban - jelentették vasárnap délelőtt a helyi lapok.
Utcára vonultak a belga fegyveres erők tagjai kedden Brüsszelben, így tiltakozva a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen.
A novemberben Párizsban és a márciusban Brüsszelben elkövetett terrortámadások nyomán indított belgiumi műveletek során sorozatos és súlyos rendőri túlkapások történetek a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet jelentése szerint - írta a La Libre Belgique belga napilap pénteken.
Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet már nem Szíriába utazásra toborozza a vele rokonszenvező fiatalokat, hanem arra ösztönzi őket, hogy Belgiumban kövessenek el merényleteket - idézi a Het Nieuwsblad című, flamand nyelvű belga napilap szerdai száma Eric Van Der Syptet, a belga államügyészség szóvivőjét.
Belga katonák meggyilkolására szólított fel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 300 Belgiumban élő követőjének küldött üzenetében - írta a La Libre Belgique című, francia nyelvű belga napilap internetes oldalán szerdán.
A belga hatóságok arra kérték a barkácsboltokat és a gyógyszertárakat, hogy jelentsék, ha valaki nagy mennyiségben vásárol potenciálisan veszélyes anyagokat - közölte a helyi média kedden.