"BELVÁROS" címkével ellátott hírek
Kikönyökölt garbóban sportoló lányokat fényképeztem egy csabai kávézó előtt. A nők mosolyogtak, a férfiak hobókásak voltak, a gyerekek gördeszkáztak. Az utcazenész mindent tud: ha kell, a Ki tudja, merrét, esetleg az Előre ország népét… tolja a hegedáján – mindegy, csak legyen kérés, és legyen miért. A belvárházak falait belepte az októberi vagy márcziusi árnyék-repkénykép – januárban. Mások D-vitamint habzsoltak a szökőkútnál, a fotósok impulzusokat, a sietők időt… csak a modelleket nem fizetik meg tisztességesen.
Az építészet fejlődik, a város látképe változik. A kérdés, mennyire és milyen ütemben? Jöjjön egy futurisztikus, új épületegyüttes, amely, bár elsőre szokatlannak tűnhet, kifejezetten tetszetős ötleten alapszik - olvasható a delmagyar.hu-n.
Újabb levél érkezett a hír6.hu szerkesztőségébe. Olvasónk arról panaszkodik, hogy a házuk előtt elhajtó motorosoktól nem hallja még a saját szavát sem, és így megy ez estértől estére.
Budapesten a belváros belvárosában élt világéletében, hétköznapjai és ünnepnapjai is a Kálvin tér környékén zajlottak. A Bródy Sándor utcai családi bázisról általános iskolás korában a Lónyay utcáig (Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium), középiskolában a Trefort utcáig (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Iskola), egyetemre az Egyetem térig (ELTE) kellett mennie. Ez a három intézmény biztos, hogy belül van a lakásuk köré húzott ötszáz méteres sugarú körön. Korától függött, hogy iskolába menet reggelente balra, vagy jobbra kellett fordulni a ház bejáratától… Azóta rengeteget változott a helyzet, hiszen jelenlegi lakhelye és munkahelye között csaknem 250 kilométer távolság van, így az elmúlt 8 évben több ezer kilométert tett meg munkába menet.
A gyereknapra idén is mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa: a Hetedhét Játékfesztivál programjaira szombaton és vasárnap is várják a családokat.
Valódi, az évszaknak megfelelő időjárás állt be az elmúlt néhány napban az egész országban.
Elmehetnénk a Körös partra, meg a Ligetbe… de mit csináljunk ott, szedjük a kullancsot? – kérdezte tőlem a minap egy békéscsabai belvár-hajléktalan.
Olvasóink észrevételei szerint a közelmúltban egyre szörnyűbb a hajléktalanok látványa Békéscsaba belvárosában – ebből kifolyólag felkerestük az önkormányzatot.
Mostanában úgy éjfél körül ordenáré borgőzös-cigarettás krákogásra ébredek – mondja egy, a békéscsabai Andrássy út elején lakó nyugdíjas nő. Míg házuk frontvonala a színházra, addig lakása ablakai a Posta közbe torkolló „sikátorra” néz, ahol olykor bizony nagy dolgok és nagydolgok is történnek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó