"BÉREK" címkével ellátott hírek
A Nemzeti Pedagógus Kar szerint ismét a pedagógusbérek rendezésére van szükség, oly módon, hogy azok megőrizhessék az értéküket a jövőben.
A Mi Hazánk Mozgalom célja az, hogy a nyugat-európaival azonos munkáért az ottaniakkal egyenlő bért kapjanak a magyar munkavállalók - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő.
A magyar gazdaság jobban teljesít, ezt támasztja alá, hogy már hat éve folyamatosan emelkednek a bérek - mondta Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a legfrissebb kereseti adatokat kommentálva.
Az igazságos béreket, a nők és férfiak bére közötti különbség nullára csökkentését nevezte a legfontosabb céljainak az Európai Bizottság (EB) szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, az MSZP budapesti kongresszusán.
Jövőre az ideihez hasonló, 6-8 százalékos béremelésre számítanak Magyarországon a külföldi cégvezetők, a mérték egyelőre nem befolyásolja a megkérdezettek beruházási terveit, Magyarország még mindig az egyik legvonzóbb befektetési célpont a munkaerőköltség alapján az Európai Unióban - ismertette Dirk Wölfer a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) kommunikációs osztályvezetője a Kienbaum Consultants International tanácsadó céggel a 2018-2019. évi bérezésről közösen készített tanulmányt bemutató sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.
Tovább nőttek a keresetek, ami elsősorban a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, illetve az építőiparban dolgozók bérnövekedésével magyarázható - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.
20-30 százalékos minimálbér és garantált bérminimum emelést szorgalmaznak a közszolgálati érdekvédők a jövő évi bértárgyalásokon.
A klasszikusan jól fizető szakmában megint felfelé ugrottak a bérek.
A jövő héten kezdik utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit
Utcára vonulhatnak a pedagógusok a jövő évi költségvetés egyes részei miatt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke forráskivonásra és elbocsátásra számít, amit a minisztérium cáfolt, és a béremelések folytatását ígéri.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft