"BÉRLAKÁS" címkével ellátott hírek
Az önkormányzati lakásokra október 24-éig lehet pályázni - írja az oroscafé.hu.
Szegeden három év alatt hatszáz önkormányzati lakást újítanak föl és adnak bérbe pályázati úton, a piaci ár harmadáért rászoruló családoknak - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
Felújítják Békéscsabán a Franklin utcai szociális bérlakásokat. A munkálatok még múlt év őszén indultak, és hamarosan befejeződnek. Mintegy negyven család élete válik könnyebbé, és az energetikai beruházásoknak köszönhetően még a rezsiköltségek is jelentősen csökkennek majd.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata lakossági fórumra hívta az érdeklődőket szerda délutánra a Jaminai Közösségi Házba. Az apropó Jamina szociális célú rehabilitációja illetve az ezzel kapcsolatos, a városrészt érintő fejlesztések, rendezvények bemutatása.
A nem hasznosított magánlakások szociális célú felhasználásával, szociális lakásügynökségek létrehozásával több tízezer család lakhatási gondjait lehetne enyhíteni. Erre a Városkutatás Kft. és a Habitat for Humanity Magyarország által dolgozott ki modellt.
Rugalmasabb és olcsóbb lehet a magánkézben lévő üres lakások bevonása a szociális bérlakás-programokba, mint nagy számban új ingatlanokat építeni – véli az új javaslatot kidolgozó Habitat for Humanity nevű civil szervezet.
Összefognak a közműszolgáltatók és a pécsi önkormányzat, hogy csökkentsék a számlatartozások mértékét. Vannak, akik annak ellenére nem fizetnek, hogy lenne rá pénzük.
Százlakásos önkormányzati bérház épül jövőre a XIII. kerületben, és folytatódik a Pozsonyi út felújítása is - mondta Tóth József (MSZP) polgármester. Helytelennek tartja, hogy az önkormányzati iskolák állami kézbe kerülnek, s a pénztelenséget nevezte a legnagyobb kihívásnak a helyhatóságoknál.
A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság Előnyt élvező eljárás keretén belül fogja tárgyalni annak a több száz szlovákiai panaszosnak a beadványát, akiknek bérlakásai a vagyon-visszaigénylési eljárás keretén belül visszakerültek eredeti tulajdonosaikhoz.
Az önkormányzatok átvennék a Nemzeti Eszközkezelőtől a bérlakásokat; erről is egyeztettek a Megyei Jogú Városok Szövetsége kétnapos zártkörű ülésén Veszprémben - közölte szombaton Kósa Lajos, a szövetség elnöke.
Hírek
további friss hírek »