"BERLIN" címkével ellátott hírek
A német szövetségi kormány provokációnak tartja és a legélesebben elítéli az izraeli katonai állások ellen végrehajtott iráni rakétatámadásokat - közölte csütörtökön a német külügyminisztérium.
Lezárták és kiürítették Berlinben pénteken a főpályaudvar környékét, hogy hatástalanítsanak egy második világháborús bombát.
A Der Spiegel című német hírmagazin szombati számában Kiüresített demokrácia címmel közölt kommentárt.
Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, a magyar standot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg.
Az utóbbi évekhez képest csökkent a bejelentett szexuális bűncselekmények száma a németországi nagyvárosok szilveszteri rendezvényein a hatóságok hétfői összesítése szerint.
Több embert őrizetbe vettek.
A szervezők a korábbi kölni események nyomán döntöttek így.
A legjobb rendezés díját kapta Török Ferenc az 1945 című filmjéért a 23. Berlin - Brandenburgi Zsidó Filmfesztiválon - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap csütörtökön az MTI-vel.
Elloptak egy világhírű, 100 kilogramm súlyú színarany érmét a berlini Bode Múzeumból hétfőre virradóra.
A földi kiszolgáló személyzet hétfő hajnaltól újabb 25 órás sztrájkba lép a két berlini nemzetközi repülőtéren. A munkabeszüntetés hétfőn reggel négykor indul és kedd reggel ötig tart. Várhatóan a budapesti járatok sem közlekednek.