"BERLINALE" címkével ellátott hírek
Nagy sikerrel megtartották Tóth Luca Lidérc úr című animációs rövidfilmjének világpremierjét kedden késő este a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale).
A magyar film fiatal tehetségei mellett a klasszikusokra is egyre nagyobb figyelem irányul a filmművészet nemzetközi fórumain, ezt mutatja a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programja is - mondta Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója a közmédiának vasárnap Berlinben.
Ma kezdődik a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale). A tíznapos seregszemlén 14 szekcióban 400 alkotást fognak bemutatni, köztük két magyar rövidfilmet, valamint a klasszikusok közül vetítik Mészáros Márta Örökbefogadás és Tarr Béla Sátántangó című filmjét is.
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján.
A Django című francia film világpremierjével nyílik meg a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale február 9-én a szervezők szerdai tájékoztatása szerint.
Minden korábbinál több látogatója volt idén a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválnak (Berlinale), a szervezők hétfőn közölt adatai szerint az előző nap véget ért 66. Berlinale vetítéseire 337 000 jegyet adtak el.
Az európai menekültválságról szóló Fuocoammare (Tűz a tengeren) című olasz-francia dokumentumfilm kapta a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 66. Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale).
Új dinamizmus váltotta fel az állami finanszírozási rendszer átalakítása miatt kialakult fásultságot a magyar filmkészítésben a Screen International című brit filmes szaklap szerint, amely Egy ipar újjászületése címmel közölt összeállítást a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) hétfőn megjelent számában.
Nem a szervezők, hanem a közönség érdeme, hogy Meryl Streep elvállalta a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) zsűrijének vezetését, ami igen jelentős teljesítmény, mert az amerikai színésznő most először tölti be a döntnök szerepét egy filmfesztiválon - közölte a világ legnagyobb filmes közönségfesztiváljának igazgatója kedden Berlinben.
A munkáját segítő embereket méltatta Fliegauf Bence, a Csak a szél című film rendezője Berlinben, miután alkotása elnyerte a Berlinale zsűrijének nagydíját. Mint mondta, "büszke magyar", ezt azonban "nem könnyű" megélni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft