"BERLINI FAL" címkével ellátott hírek
Megemlékezéseket tartottak hétfőn a német fővárosban az egykori berlini fal felhúzásának 57. évfordulója alkalmából,
Huszonnyolc éve, 1989. november 9-én leomlott a berlini fal, amely évtizedekig jelképe volt a második világháború utáni Európa megosztottságának.
Megemlékezéseket tartottak szombaton a német fővárosban az egykori berlini fal felhúzásának 55. évfordulóján, amelyen a fal szerepéről és emlékezetéről zajló viták is tovább folytatódtak.
Életének 86. évében meghalt Günter Schabowski egykori NDK-s pártfunkcionárius - közölte vasárnap az elhunyt özvegye. Günter Schabowski tartotta a berlini fal ledöntésének közvetlen előzményeként számon tartott sajtótájékoztatót.
A berlini fal ledöntésének 25. évfordulóját ünneplik vasárnap Berlinben, a hivatalos megemlékezés délelőtt kezdődött Angela Merkel részvételével.
Jörg Immendorff munkáival, köztük számos főművel tiszteleg a berlini fal leomlása előtt az esemény 25. évfordulóján a Szépművészeti Múzeum vasárnap megnyílt, Immendorff - Éljen a festészet! című kiállítása.
Régi ajtókból építették fel a Berlini fal átértelmezett mását a Sziget fesztiválon az építmény leomlásának 25. évfordulóján.
Németországban a lakosság fele nem tudja, hogy mikor kezdték építeni a berlini falat - mutatta ki egy felmérés, amely a szerdai évfordulóra készült.
A magyarok bejövetelét ábrázoló Feszty-körképhez hasonló nagyszabású panorámaképen mutatják be a Berlint csaknem negyven évig megosztó fal világát a német fővárosban.
A szegedi Gondolat Forradalma nevű diákokból álló közösség idén is megrendezte a Nagy Faldöntés című rendezvényét a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja előtt. A diákok délben kezdték meg a 2 méter magas kartondobozokból rakott fal építését, majd egész napos programsorozat vette kezdetét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó