"BERUHÁZÁSOK" címkével ellátott hírek
Dr. Mokán István polgármester és dr. Kovács József országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Magyarország Kormánya támogatásának köszönhetően a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a Kormány 1281/2017. (VI.2.) határozata eredményeként kezdetét veszi a sarkadi tanuszoda beruházás megvalósítása, amellyel a település lakosságának több évtizedes álmát váltják valóra.
A beruházások volumene az idei első negyedévben 34,1 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának alacsony bázisát - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés hátterében részben az EU által finanszírozott fejlesztések újbóli megindulása áll.
Újabb sikeres beruházás valósult meg Dévaványán, amellyel várhatóan nőni fog a munkalehetőségek száma a városban.
A 2015-ös év legfontosabb beruházása egyértelműen a Közösségi Központ megvalósítása volt – mondta el a kérdésben rejlő állítást megerősítve Bere Károly. Füzesgyarmat polgármestere hozzátette, emellett azonban számos más fajsúlyos esemény is történt a tavalyi esztendőben a településen. Mint mondta, végére ért a szociális város-rehabilitációs program, melynek keretében közlekedési fejlesztések zajlottak: utcákat, utakat, járdákat tettek rendbe, újítottak fel.
Sarkad városa és térsége gazdasági értelemben az ország leghátrányosabb helyzetű területei közé tartozik. S a polgármester ennek ellenére miért vallja azt, hogy a település sikerre van ítélve? A 2015-ös esztendő eseményeinek összegzésekor kiderült, ezernyi oka van erre.
Befejeződtek az első olyan beruházások, amelyeket állami támogatással végeztek el a nem eladósodott települések. Még év elején született döntés arról, hogy több tízmilliárd forintot kapnak azok az önkormányzatok, amelyek nem adósodtak el az elmúlt években, vagyis nem kellett tőlük átvállalnia az államnak a tartozásukat. A legtöbb helyen új utak és járdák épültek.
Már alig van néhány nap hátra a választásokig, úgy is fogalmazhatnánk, hogy a visszaszámlálás elindult. Ilyenkor a településeket vezető testületek utolsó közgyűlésre ülnek össze, és értékelik az elmúlt négy évet: mit terveztek 2010-ben és ebből mi valósult meg. Vésztőn nagyon jó képet festett a képviselő-testület.
Több ponton és több helyen folynak munkálatok Békéscsabán a vasútberuházás kapcsán. A megyeszékhelyen élők gyakran bosszankodnak a forgalomkorlátozás, torlódás, lezárás miatt, amihez hozzáadódik egyes vasúti menetrendek módosítása és a pótlóbuszok a vágányzár miatt…nem árt tájékozódni mielőtt útnak indulunk.
Éppen egy hete jelezte egy olvasó, hogy munkagépek dolgoznak a békéscsabai piacon, és az árusítás az adott területen szünetel. Afelől érdeklődött, mi zajlik a vásárcsarnok mellett. Opauszki Zoltán kabinetfőnök válaszolt kérdéseinkre.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata lakossági fórumra hívta az érdeklődőket szerda délutánra a Jaminai Közösségi Házba. Az apropó a „Békéscsaba Jamina városrész szociális célú rehabilitációja” című projekt illetve az ezzel kapcsolatos, a Jamina városrészt érintő fejlesztések, rendezvények bemutatása.