"BETEG" címkével ellátott hírek
A legkiszolgáltatottabb ember a beteg ember - mondta Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a keresztény szellemiségű gyógyítás napja alkalmából újságíróknak nyilatkozva pénteken.
Már kétszázat legyártottak abból a magyar fejlesztésű okos minilaborból, amelynek segítségével egy háziorvos, mentőorvos vagy sürgősségi orvos is képes helyben olyan vérvizsgálatokat végezni, amelyekhez korábban komplett laboratóriumi analízisre volt szükség - mondta Zettwitz Sándor, a fejlesztést végző cég ügyvezető-tulajdonosa az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Mi garantálja a nyugdíjak értékállóságát és az egészségügy finanszírozását, ha kivezetik a szociális hozzájárulási adót?
Agresszíven viselkedő beteget ütött meg egy ápoló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a páciens súlyosan megsérült, az ápoló ellen eljárás indult - közölte a megyei főügyészség az MTI-vel kedden. Sajtóhírek szerint az eset a miskolci megyei kórházban történt.
Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki megütött és megrúgott egy egészségügyi dolgozót a békéscsabai kórházban - tájékoztatta a hír6.hu-t Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Ebolafertőzéssel kezelnek egy beteget a skóciai Glasgowban.
Magyarország elérte az Európai Unió átlagát a szervátültetések terén, így jelentősen javultak a szervátültetésre váró betegek életesélyei – hangsúlyozta a kormany.hu-nak adott interjújában Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. (Forrás: kormany.hu)
Meggyógyult és elhagyhatta a kórházat Franciaországban és Németországban is egy-egy, Ebola-vírussal megfertőződött beteg.
Vészhelyzetekben nincs idő arra, hogy állatokon és embereken végezzenek kísérleteket - mondta egy infektológus annak kapcsán, hogy kísérleti gyógyszerrel gyógyítottak meg ebolás betegeket. A szakember arra a felvetésre, hogy a készítménynek lehetnek ismeretlen mellékhatásai, úgy reagált: lehet, hogy a beteg fogatlanul fog 120 évig élni, de életben marad.
Fegyveresek feldúltak Monroviában, Libéria fővárosában egy olyan központot, amely az Ebola-vírus elleni harcra jött létre, s a behatolást kihasználva 29 beteg megszökött - közölték egybehangzó források vasárnap - írta a híradó.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft