"BETLEHEM" címkével ellátott hírek
Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben - első külföldi államként - és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.
Idén viszonylag kevesen voltak az éjféli misén Betlehemben az esős, hideg idő és az utóbbi hetek zavargásai miatt - jelentette hétfő reggel a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
Jeruzsálemből Betlehembe ért menete élén Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárka apostoli adminisztrátora, hivatalának ideiglenes képviselője, hogy később megtartsa a hagyományos éjféli misét.
Több ezren gyűltek idén is szenteste a Palesztin Hatóság területén található Betlehemben, hogy Jézus szülőhelyén ünnepeljék a karácsonyt, és részt vegyenek a Születés Temploma melletti Szent Katalin templomban tartott éjféli misén.
23. Betlehemi jászol pályázatán a zsűri döntése alapján a füzesgyarmati jászol bekerült a kiállítók közé Budapesten.
Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka Betlehemben megtartott karácsonyi éjféli miséjén békére szólított fel, és a lelki értékek elvesztésével magyarázta a közel-keleti viszálykodást.
A Betlehemben meggyújtott Szeretet Lángját az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is Gödöllőn, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szervezésében adják át a megyei vezetőknek és polgármestereknek, akik továbbviszik városaikba.
Sok ezer keresztény zarándok utazott szerdán Betlehembe Jézus hagyomány szerinti születési helyére, hogy ott ünnepeljen karácsony este.
A mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskola Kollégiuma betlehemi játszóház keretében rendezte december közepén adventi programját.
Ismeretlenek ismét meggyalázták a szentendrei evangélikus templom előtt felállított betlehemet szilveszter éjjel - tájékoztatta a Jobbik szerda délután az MTI-t.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft