"BEVALLÁS" címkével ellátott hírek
Határidő: május 22! Klikkeljen ide: https://goo.gl/JAq9dv, és ajánlja fel adója 1+1 százalékát civil szervezetek, alapítványok, egyházak vagy tehetségek támogatására! Önnek csupán egy kattintás, nekik egy éves működés! Ügyeljen a határidőre! Május 22.
Idén először a NAV készíti el mindenki számára az éves szja-bevallást. Pontosabban, annak a tervezetét. Kiszámítják a jövedelmet terhelő adót, számításba veszik az év közben levont adóelőleget és a figyelembe vett kedvezményeket - olvasható a híradó.hu-n.
Közeledik a társaságiadó-bevallás és az elektronikus beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal május 10. után Ügyfélkapun át értesíti azokat a cégeket, amelyek korábban már késve vagy egyáltalán nem adták be a kötelező iratokat.
Az érvényesen nyilatkozóknak május 2-ig postázza a NAV a 1553E jelű egyszerűsített bevallást. Ha az adózó elfogadja az ajánlatot, nem kell semmit tenni - „hallgatás beleegyezés” alapon -, az az adózó által benyújtott bevallásnak minősül 2016. május 20-án.
Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek, a 1553-as nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával február 25-ig szükséges eleget tenniük személyijövedelemadó-bevallási és fizetési kötelezettségüknek - hívta fel a figyelmet a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.
Január végéig azok dönthetnek a bevallási nyilatkozat mellett, akik 2015-ben kizárólag a munkáltatótól szereztek jövedelmet, kedvezményt nem érvényesítettek és nem is tudnak, nem tesznek önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-előtakarékossági, valamint nyugdíj-biztosítási nyilatkozatot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
A legidősebb adózó 102 éves és őstermelőként tevékenykedik, míg a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelem közel 120 millió forint volt. A személyi-jövedelemadó 2014-es Békés megyei jellemzőivel összefüggésben Krajcsó Tiborné, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Dél-alföldi Igazgatóságának Békés megyei vezetője adott átfogó tájékoztatást.
Május 20-ig, szerdáig lehet bevallani és befizetni a személyi jövedelemadót (szja), és addig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén is közel 4,5 millió bevallást vár, amelyből május 10-ig 1,727 millió érkezett meg, nagyjából annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban (1,693 millió).
Kopog az adóbevallási határidő(napló). Néhányan zizegnek, nagyon sokan nem. Mert ugyebár mindenkinek van egy jó könyvelője. Ő a mi kis segítőnk. És ezáltal nem is értek egyet Vona Gáborral, aki a 2010-es választásokat követően azt mondta, hogy hazánk kétharmada titkon jobbikos. Nem, hazánk több mint kétharmada titkon ámító. Miért is?
Karbantartás miatt üzemszünet lesz a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszeren június 22-én, vasárnap hajnali 1 és 5 óra közötti időszakban - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.