"BEVÁNDORLÁS" címkével ellátott hírek
Az európai elitek politikája, és nem a közel-keleti konfliktusok, vagy az Iszlám Állam terrorista szervezet váltotta ki az Európába irányuló tömeges bevándorlást - véli Václav Klaus volt cseh államfő.
A bangladesi kormányfővel tartott sajtótájékoztatóján egy mondat erejéig úgy tűnt, hogy már nagyon régen volt az október másodikai kvótanépszavazás.
Magyarország továbbra is figyelemmel kíséri a bevándorlási helyzetet, különös tekintettel a Törökországba érkező és onnan új útvonalon elinduló migránsok mozgását - erről Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Egy európai kutatás adatai szerint itthon a szocialista szavazók majdnem annyira utálják az idegeneket, mint a jobbikosok. Az utolsó adatfelvétel tavaly tavasszal volt itthon, a visszaesés drámai.
Nem látjuk szívesen a menekülteket, és csak a magyarok harmada gondolja úgy, hogy a képzett bevándorlóknak esélyt kell adni az elhelyezkedésre. Háromnegyede a magyaroknak aggódik, hogy a terroristák menekültnek álcázzák magukat. Globális szinten is probléma a bevándorlás, de az elfogadás és a pozitív hozzáállás aránya általában mindenhol magasabb.
Soha nem mért szintre emelkedett a bevándorlás Nagy-Britanniában a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett részletes becslése alapján.
Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik a bevándorlás és korrupció ellen, a kampány során négy témával kapcsolatban foglalhatnak állást az emberek - közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.
Norvégia a jövőben már a határain elutasíthatja gyors és egyszerűsített eljárásban a védelemre nem szoruló menedékkérők beengedését. Oslo a múlt héten terjesztette elő a szigorításra vonatkozó intézkedéscsomagot, amelynek rendelkezései pénteken léptek életbe.
A menedékjogi kérelmezők zöme még a döntés előtt elhagyja az ország területét - mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) általános főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna egyik műsorában, hozzátéve: emiatt közel 86 ezer ügyben megszüntette az eljárást a menekültügyi hatóság.
Az elmúlt időszakban egyre több európai országban születnek olyan törvények és módosítások, amelyek megpróbálják kevésbé vonzóvá tenni a bevándorlást - mondta Gálik Zoltán külpolitikai szakértő, egyetemi docens az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft