"BEVÁNDORLÁS" címkével ellátott hírek
Csökkent az illegális bevándorlást nemzetbiztonsági veszélynek tartó olaszok aránya - derült ki egy friss olasz felmérésből vasárnap.
Több mint húsz állami vezető jelent meg kedd délelőtt az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes ülésén, amelyen a déli határvédelmi szakasz védelmével kapcsolatos intézkedésekről tájékozódtak.
Az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának ellenzéki képviselői a kormány felelősségét, míg a kormánypárti képviselők az ellenzéki együttműködés hiányát, valamint az Európai Unió tétlenségét okolták a tömegessé vált illegális bevándorlási helyzet miatt.
A brit kormány bevándorlásellenes retorikája és intézkedései ellenére rekordszintre emelkedett a Nagy-Britanniában tartósan letelepedő külföldiek száma.
Börtönbüntetéssel sújtja a brit kormány a jogcím nélküli bevándorlók illegális munkavállalását, a munkaadóktól pedig elvehetik működési engedélyüket, és be is zárathatják üzletüket.
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) már elkezdte betölteni azokat a kormánytisztviselői és közalkalmazotti állásokat, amelyeket a megnövekedett migráció miatt hirdetett meg - írta a Magyar Hírlap.
Nincs megegyezés, de folyamatos az egyeztetés a Belügyminisztériummal a Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomás ügyében - közölte szombaton a zalai település polgármestere az MTI-vel.
Magyarország álláspontja szerint "nevetségesen kevés" az Európai Bizottság által az országnak megítélt 64,1 millió euró a bevándorlási helyzet kezelésére - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A Fidesz szerint a Jobbik még mindig hiteltelen, ha bevándorlásról van szó.
Szlovákia intézkedéseket készít elő, hogy miután Magyarország kedden felfüggesztette a más uniós országokból visszaküldött menekültek befogadását, képes legyen megbirkózni a helyzettel - jelentette be Robert Kalinák szlovák belügyminiszter a kormány szerdai kihelyezett ülése után Rózsahegyen (Ruzomberok).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft