"BEVÁNDORLÁS" címkével ellátott hírek
A dublini rendelet nem ad lehetőséget az európai uniós tagállamok, hogy felfüggesszék azt, így a magyar lépés uniós ellenlépéseket is kiválthat - mondta Gálik Zoltán külpolitikai szakértő, egyetemi docens.
Magyarország tiszteletet érdemel azért, hogy megpróbálja saját erőből megoldani az illegális bevándorlás következtében a határain kialakult helyzetet - vélekedett Robert Fico szlovák miniszterelnök a pozsonyi Globsec biztonsági konferencia péntek délutáni panelbeszélgetésén.
Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes szerint a bevándorláspártiságban "egymásra licitáló" baloldali pártok szavazói a Jobbikhoz mennek majd át, ezért 2018-ban a Jobbik lehet majd a Fidesz-KDNP kihívója. A kormánypárti politikus erről az atv.hu-nak adott, pénteken megjelent interjújában beszélt, amelyben elmondta azt is, a társadalom lassan elfogadja a vasárnapi zárva tartást, pártja pedig az egyetlen, amely minden lényeges programpontját megvalósította.
Ha a következő hónapokban is folytatódik a jelenlegi bevándorlási hullám az Európai Unióba, fennáll a veszélye annak, hogy összeomolhatnak a tagállamok társadalombiztosítási rendszerei - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden Prágában.
Harrach Péter szerint Európa rövidesen nem lesz Európa, ha a távoli országokból érkezők bevándorlása folytatódik. A KDNP-s politikus kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában bírálta az unió bevándorlással kapcsolatos politikáját.
A Demokratikus Koalíció (DK) szerint nem a plakátrongálók veszélyesek a társadalomra, hanem azok, akik másokat megaláznak a gyűlöletkampánnyal - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségének tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A határon felhúzott szögesdrót is jelenthet egyfajta megoldást a menekültáradat megfékezésére - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
Hatalmas kormányzati bukásnak nevezte az MSZP szombati közleményében a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt, mondván, csak a választásra jogosultak 5 százaléka válaszolt a feltett kérdésekre.
A kormány vasárnaptól az interneten is lehetővé tette a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdőív megválaszolását.
Az utóbbi időben a kormányzati kommunikáció a bevándorlás veszélyeit ecseteli ezerrel (pedig, ha a demográfiai tényezőket vizslatjuk: sokkal nagyobb probléma a kivándorlás – de ez most más káposzta). Ráadásul a testközeli történések számtalan esetben bebizonyították már, hogy a kormány retorikája nem mindig rímel a valósággal. Jelen írásunk témájára egy békési olvasónk hívta fel a figyelmet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft