"BEVÁNDORLÁS" címkével ellátott hírek
Készülnek a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció nyomtatványai - közölte a kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (KEKKH).
Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy nem építhet falakat a hátrányos helyzetű országokból menekülő bevándorlók elé, hanem segítenie kell társadalmi beilleszkedésüket - vélekedett Victor Ponta az al-Dzsazíra pánarab hírtévének adott interjújában, amelyet szombaton idézett a román Mediafax hírügynökség.
A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.
Félmillióan kelhetnek át ebben az évben a Földközi-tengeren, és több ezren lelhetik halálukat a veszélyes vízi úton, ha semmi sem történik az illegális emberkereskedelem elleni küzdelem terén - vélte csütörtökön Sekimizu Kodzsi, az ENSZ egyik szakosított szervének, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezetnek (IMO) az igazgatója.
Németországban a lakosság csaknem kétharmada fontosnak tartja a bevándorlást az ország jövője szempontjából, ugyanakkor a többség erős idegenellenességet tapasztal - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.
Az első negyedévben több mint 33 ezer kérelmezőt regisztrált a magyar menekültügyi hatóság - mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója.
A Kossuth Rádió Szombat reggel című műsora arról készített összeállítást, hogy hogyan kezelik a bevándorlás kérdését, milyen kontextusban értelmezik a migrációt Magyarországon, Olaszországban, Németországban és Izraelben - olvasható a híradó.hu-n.
A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, induljon nemzeti konzultáció a megélhetési bevándorlásról - közölte a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten, a Mezőkövesdre kihelyezett Fidesz-KDNP-frakcióülés után. Rogán Antal sajtótájékoztatóján több más döntésükről is beszámolt, egyértelművé tette például, hogy a kormánypártoknak továbbra is céljuk az alacsony infláció - áll a hirado.hu oldalon.
A lakosság több mint kétharmada szerint enyhék a magyarországi bevándorlási törvények, és a többség úgy érzi, az EU nem tudja megvédeni az európai polgárokat egy a párizsi terrortámadáshoz hasonló merénylettől - olvasható a híradó.hu-n.
A Fidesz-frakció szerint a gazdasági, "megélhetési" bevándorlás mindenképpen negatív, nem támogatandó jelenség - közölte a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft