"BEVÁNDORLÁS" címkével ellátott hírek
Roma vezetőkhöz látogatott Magyarországon Jason Kenney, Kanada állampolgársági és bevándorlásügyi minisztere. Jason Kenney találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, Martonyi János külügyminiszterrel, valamint Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével.
Kettőszázhuszonkét millió dollárjába (csaknem 51 milliárd forintjába)kerülhettek tavaly Kanadának a "színlelt" magyar menekültek - közölte a hét végén a honlapján a Kanadai Kormányközi Konferencia Titkársága (CICS) az ország határőrizetének (CBSA) adataira hivatkozva.
Tizenöt éve a legtöbb bevándorlót, csaknem egymillió főt regisztráltak Németországban tavaly, köztük bő 40 ezer magyart, 12 ezerrel többet az egy évvel korábbinál - áll a német statisztikai hivatal (Destatis) szerdán kiadott jelentésében.
A svájci szövetségi tanács (kormány) szerdai ülésén úgy döntött, hogy május 1-től kontingenseket határoz meg a kelet- és közép-európai országokból érkezett bevándorlókkal szemben.
Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter szerint Szlovákiának nem érdeke, hogy olyan idegeneket csábítson az országba, amelyek más országokban elkülönülnek vagy biztonsági kockázatot jelentenek a társadalom számára.
Tavaly 21 százalékkal nőtt a nettó bevándorlás Nagy-Britanniában, miután 239 ezerrel több ember érkezett az országba, mint ahányan elhagyták azt - derül ki a brit statisztikai hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból. 2009-ben még 198 ezerrel haladta meg a bevándorlók száma a kivándorlókét.
A kanadai kormány legkevesebb 1800 olyan bevándorlót foszt meg az állampolgárságtól, aki csalással szerezte meg státusát - közölte csütörtökön a The New York Times. Az ottawai magyar nagykövetségnek csütörtökön nem volt tudomása arról, hogy az intézkedés magyarokat is érintene.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft