"BIRKA" címkével ellátott hírek
A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei tegnap 7 óra körül elfogtak egy zsadányi férfit.
A rendőrség vádemelést javasol két nő ellen, akik a gyanú szerint lopott birkákat vásároltak Békéscsabán. Egy férfival szemben is befejezték a nyomozást, aki lopott birkát értékesített.
Megadta a kilövési engedélyt a svájci Wallis kanton vezetése egy farkasra, amely 38 juhot ölt meg június 19. és augusztus 8. között az alpesi legelőkön.
Teljes útzárral tiltakozik egy legelője elvesztése miatt elégedetlen gazda Berettyóújfalunál Mavranyi Zsigmond nyáját a ráterelte a 42-es útra.
Nem vicc, valóban juhászképzést indít három hazai egyetem, a megállapodást az idei Farmer Expón írják alá Debrecenben.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Szanazug. Üdülőparadicsom, ahol a Fekete-Körös és a Fehér-Körös találkozik egymással, ott egyesülnek és onnan már Kettős-Körösként hömpölyögnek tovább. A különleges természeti jelenség a megye egyik kedvenc üdülőközpontja lett, ahol a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben igazi üdülőfalu épült. A környező városokban lakó emberek hétvégi házakat építettek, és itt teremtett dolgozóinak pihenési, kikapcsolódási lehetőséget sok gyulai és csabai vállalat is.
Birkával ütközött repülő Nagy-Britanniában, de nem lett semmi baja - az állatnak. A repülő rosszabbul járt, két utasa viszont szintén sértetlenül úszta meg a kényszerleszállást.
"Kerekes székes" egy mozgáskorlátozott birka Nagy-Britanniában.
Fürtökben lóg az ágakon, s vörösen izzik a galagonya Zsadány határában, Orosipusztán. A sok évszázados megfigyelésen, tapasztalaton alapuló népi időjóslás szerint ez kemény telet sejtet - morfondírozok magamban, miközben a visszapillantó tükörből is vakít a horizonton hanyatló októberi nap.