"BIZTOSÍTÁS" címkével ellátott hírek
Rossz hír a Green Holidays-károsultaknak.
Hétfő reggeli adatok alapján a múlt heti télies időjárás miatt több mint 4 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, szakértői becslések alapján végül ez meghaladhatja a 6500-at is - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője kedden az M1 aktuális csatornán.
Az a felemás helyzet adódott, hogy nagyon pórul járhat, aki most nyári gumival karambolozik.
A tavalyi 160 ezernél kevesebb, de a várt 100 ezernél 20 ezerrel több autós válthat kötelező biztosítást az idei kampányban a díjak emelkedése és az MKB Biztosító piaci kivonulása miatt - írta pénteki számában a Világgazdaság.
A kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új árat, 3 cég évközi díjaival vesz részt az idei kampányban, az MKB pedig kiszáll. A legtöbb biztosítónál emelkedik a kötelező biztosítások díja, ennek mértéke átlag 10-12 százalék. A díjak ma délutántól lesznek elérhetőek a portálokon.
Szerdán startol az év végi gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány, amelyben 100 ezer körüli biztosítót váltó autósra és növekvő díjakra számítanak az MTI által megkérdezett szakértők.
Hende Csaba idején megszüntették a katonák élet- és felelősségbiztosítását, kár esetén a miniszternek kell döntenie a kártérítési összegről. Így lesz ez most, a Hortobágyon életüket vesztett tűzszerészeknél is.
Jól jártak azok a gazdák, akik kötöttek fagykár ellen biztosítást, a biztosítók több száz millió forintot fizetnek ki az elmúlt napokban keletkezett károkra - írja a Világgazdaság. Az áprilisi hideg a szokásosnál nagyobb károkat okozott, de még nem számít rendkívülinek a biztosítók szerint. A nyári viharok és jégesők ugyanis a fagynál is nagyobb kárt okozhatnak a termésben. A növénykultúrákra kötött biztosításokra állami támogatást is igénybe lehet venni 2012 óta, a biztosítás ezért egyre népszerűbb - olvasható a napilapban.
A vezető nélküli autók tönkretehetik a biztosítókat: megzuhannak a díjak.
A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) majdnem minden tagbiztosítója felvette a kockázatok közé a terrorcselekményeket valamilyen módon - mondta a Mabisz utasbiztosítási bizottságának elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.