"BLACK FRIDAY" címkével ellátott hírek
Nyakunkon a nagy karácsonyi „bevásárlási ünnepkört” mintegy felvezető Black Friday, azaz a minden akciók napjaként számontartott fekete péntek, amely az idén november 24-re esik. Nagy kérdés azonban, hogy valóban kedvező árú-e az akciós címkével ellátott termék – vagy ha az, mennyire az? A szakértői tanács szerint ha a vásárló bizonytalan, mindössze két kérdést kell megválaszolnia magában – és akkor kisebb eséllyel vezethetik meg.
Magyarországon is egyre többen használják ki Black Friday akciókat. Az USA-ból indult, Hálaadás utáni péntekre eső vásárlási lázban hatalmas kedvezményekkel várják a vevőket, különösen az online boltokban. Ilyenkor akár ötszörös forgalomnak is örülhetnek a kereskedők.
A Fekete Péntekkel megkezdődött a karácsonyi roham is. A Black Friday alatt órási akciókkal várják a vásárlókat, de mi van akkor, ha csak bő egy hónap múlva derül ki, hogy nem tetszik vagy nem jó a kiválasztott ajándék? A legbiztosabb fegyver a bolti füllentések leleplezésére, ha tudjuk, milyen jogok illetnek meg bennünket fogyasztóként, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, hogy az ünnepeket ne az ügyfélszolgálton vitázva töltse.
Amikor megpróbálják ellopni a fizetési adatokat, a bűnözők különböző módszereket használnak: például létrehozzák egy ismert fizetési rendszer hamis oldalát, vagy lemásolnak egy legitim kiskereskedői oldalt, esetleg elindítanak egy teljesen valótlan online áruházat, kihagyhatatlan ajánlatokkal.