"BLUES" címkével ellátott hírek
A blues legnagyobbjainak egyike, John Mayall tavalyi nagy sikerű koncertje után ismét fellép az Akvárium Klubban. A csütörtöki fellépés apropója a szeptemberben megjelent új albumát, a Find A Way to Care-t.
Meghalt B.B. King amerikai bluesgitáros. A blues királyaként emlegetett legendás zenész, 15-szörös Grammy-díjas gitárművész 89 évesen, egy Las Vegas-i kórházban hunyt el csütörtökön este. Álmában érte a halál, csöndesen ment el - mondta el lánya, Patty King a CNN-nek. A zenész cukorbetegséggel összefüggő kiszáradás miatt a hónap elején került kórházba.
Harmadik alkalommal rendezik meg Veszprémben a Bor-Blues-Böllér napokat március 6. és 8. között, a szezonnyitó rendezvényen a hungarikummá nyilvánított karcagi birkapörköltet is megkóstolhatják a vendégek – mondta a város alpolgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.
Requiem a bluesért címmel készített új dupla lemezt Hobo (Földes László), aki az MTI-nek elmondta: a szeretet a legfontosabb érzés az albumon, valamint arról is beszélt, hogy "a blues haldoklik", mert senki nem ír új dalokat.
SOHA nem ad playback koncertet. Még félpléjbeket sem. Nála alap, hogy a torka alatt élőben szegeljen a dobos, rotyogjon a basszus, ússzon a billentyű, és természetesen sírjon a gitár. Számos kitüntetése (van szakmai, állami illetve néhány éve Kőbánya díszpolgárának is megválasztották) sem tudta letéríteni a poros-mocskos-macskás háromakkordosok útjáról – örökké blues csorog a vérében. Lazán, csuklóból bojkottálta a nagy kertévékbeli felkéréseket (főzőcskeműsorok, mentorság), mondván: ő nem celeb (így tudtán kívül lett elő bio-reklámadó). Most pedig szerdán több ezer fej előtt nyomta a közép-európai blízokat a gyulai várkertben. Nekünk ő a celebünk.
SOHA nem ad playback koncertet. Még félpléjbeket sem. Nála alap, hogy a torka alatt szegeljen a dobos, rotyogjon a basszus, ússzon a billentyű, és sírjon a gitár. Számos kitüntetése (van szakmai, állami, illetve néhány éve Kőbánya díszpolgárának is megválasztották) sem tudta letéríteni a poros-mocskos-macskás háromakkordosok útjáról – örökké blues csorog a vérében. Lazán, csuklóból bojkottálta a nagy kertévékbeli felkéréseket (főzőcskeműsorok, mentorság), mondván ő nem celeb (így tudtán kívül lett elő bio-reklámadó). Most pedig szerdán, több ezer fej előtt nyomta a közép-európai blízokat a gyulai várkertben. Nekünk ő a celebünk.
Önökkel már megesett az a súlyos baleset, hogy épp a kedvenc lottózójukban csórták el azt a könyvet, amelyre a közeljövőben szerettek volna rágyógyulni? Mert velem sajnos igen. Méghozzá pénteken. A sajátos balsorsomból kifakadó sebeimet némiképp Ripoff Raskolnikov, az orosz nevű osztrák muzsikus angol nyelvű bluesjaival, egy magyar csehóban próbáltam nyalogatni, ráadásul márczius idusa hajnalán.
Ripoff Raskolnikov, az orosz nevű osztrák muzsikus angol nyelvű bluesjaival, egy magyar csehóban játszott – ráadásul márczius idusa hajnalán.
Hány világbajnok herflis van, aki valaha úszóbajnok volt? Én sem tudom, de mindenesetre a békéscsabai származású Pribojszki Mátyás benne van a közös pakliban. Matyi csütörtökön Szász Feri gitáros társával két amerikai muzsikust: Bill Barrett-tet és Ryan Donohue-t hozta el magamagával Kelet-Európa bluesfellegvárába.
Hány világbajnok herflis van, aki valaha úszóbajnok volt? Én sem tudom, de mindenesetre a békéscsabai származású Pribojszki Mátyás benne van a közös pakliban. Matyi csütörtökön Szász Feri gitáros társával két amerikai muzsikust: Bill Barrett-tet és Ryan Donohue-t hozta el magamagával Kelet-Európa bluesfellegvárába. Legalább a hajnal hasáig pörögtek az egy-négy-egy-öt-egyes körök.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft