"BOEING" címkével ellátott hírek
A Concorde óta mindenki azt várja, hogy végre újra legyen szuperszonikus repülőgép a polgári légi közlekedésben. A Boeing már nagyon szeretné megépíteni a sajátját, de hosszú évek telnek majd el, mire valóság lehet belőle.
A Southwest Airlines amerikai légitársaság végzetes balesete után az amerikai és az európai légiközlekedési hatóság elrendelte pénteken összesen 680 olyan hajtómű rendkívüli műszaki ellenőrzését, mint amilyennel az érintett Boeing 737-es is fel van szerelve.
Hősként ünnepelték a BBC cikke szerint Tammie Jo Shults-ot azok az utasok, akik a kényszerleszállást végrehajtó Southwest Airlines járatán utaztak, A New York és a texasi Dallas között közlekedő repülőgép a pennsylvaniai Philadelphiában hajtott végre kényszerleszállást, fedélzetén 143 utassal és öttagú legénységgel.
A Quantas légitársaság ma megindítja első közvetlen járatát Perthből Londonba, a repülő 14 500 kilométert tesz meg leszállás nélkül, 17 óra alatt.
Rekordmennyiségű, 763 repülőgépet adott át az ügyfeleinek a seattle-i székhelyű Boeing repülőgépgyártó.
Száz darab Airbus A321neo keskenytörzsű repülőgépet vásárol az Airbustól az Egyesült Államok egyik legnagyobb légitársasága, az atlantai székhelyű Delta Air Lines - közölte a gyártó a honlapján.
A Boeing repülőgépgyártóval készül szerződést kötni a következő hetekben az amerikai védelmi minisztérium az Egyesült Államok fegyveres erői főparancsnokának különgépe, az elnöki Air Force One megépítéséről - írta hétfői számában a The New York Times.
A cég történelmében rekordnak számító, 723 repülőgépet adott át 2014-ben az amerikai Boeing repülőgépgyártó, megrendeléseinek értéke 232 milliárd dollár volt.
Hiábavalónak bizonyult az eddigi keresés a Malaysia Airlines eltűnt repülőgépe után - közölte vasárnap késő esti híradásában a kínai televízió. A járaton 239-en voltak, köztük 154-en kínaiak.
Időlegesen kivonta a forgalomból Boeing 787 Dreamliner utasszállító repülőgépeit a két nagy japán légitársaság, miután az All Nippon Airways (ANA) egyik 787-ese kényszerleszállást hajtott végre szerda reggel Japánban. A légitársaság közlése szerint a gép műszerei akkumulátorhibát jeleztek, ezért döntöttek a pilóták a kényszerleszállás mellett. A közlekedési minisztérium azt is jelezte, hogy a gép pilótafülkéjébe füst szivárgott.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés