"BOEING" címkével ellátott hírek
Etiópia nyilvánosságra hozza csütörtökön a hetekkel ezelőtti repülőgép-katasztrófája első vizsgálati eredményeit. Meg nem nevezett tisztségviselők szerda este pedig beszámoltak egyes részletekről a The Wall Street Journal című amerikai lapnak.
A Boeing repülőgépgyár üzembe helyezte a közelmúltban kétszer is katasztrófát szenvedő 737 MAX típusú gépek automatikájának új szoftverét, és dolgozik a kezeléséhez szükséges kézikönyvön - jelentette be szerda este az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA).
Az amerikai közlekedési tárca vizsgálatot rendelt el vasárnap a szövetségi légügyi hatóságnál (FAA) a Boeing kifogásolt típusainak engedélyezése ügyében - jelentette vasárnap este internetes oldalán a The Wall Street Journal.
Tovább zuhant a Boeing repülőgépgyártó részvényeinek árfolyama kedden a New York-i tőzsdén, ahogy szerte a világban egyre több ország parancsolja földre a vállalat kulcsfontosságú gépcsaládját, a 737 MAX típust az Etiópiában történt légiszerencsétlenség következtében.
A Concorde óta mindenki azt várja, hogy végre újra legyen szuperszonikus repülőgép a polgári légi közlekedésben. A Boeing már nagyon szeretné megépíteni a sajátját, de hosszú évek telnek majd el, mire valóság lehet belőle.
A Southwest Airlines amerikai légitársaság végzetes balesete után az amerikai és az európai légiközlekedési hatóság elrendelte pénteken összesen 680 olyan hajtómű rendkívüli műszaki ellenőrzését, mint amilyennel az érintett Boeing 737-es is fel van szerelve.
Hősként ünnepelték a BBC cikke szerint Tammie Jo Shults-ot azok az utasok, akik a kényszerleszállást végrehajtó Southwest Airlines járatán utaztak, A New York és a texasi Dallas között közlekedő repülőgép a pennsylvaniai Philadelphiában hajtott végre kényszerleszállást, fedélzetén 143 utassal és öttagú legénységgel.
A Quantas légitársaság ma megindítja első közvetlen járatát Perthből Londonba, a repülő 14 500 kilométert tesz meg leszállás nélkül, 17 óra alatt.
Rekordmennyiségű, 763 repülőgépet adott át az ügyfeleinek a seattle-i székhelyű Boeing repülőgépgyártó.
Száz darab Airbus A321neo keskenytörzsű repülőgépet vásárol az Airbustól az Egyesült Államok egyik legnagyobb légitársasága, az atlantai székhelyű Delta Air Lines - közölte a gyártó a honlapján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft