"BOMBAFENYEGETÉS" címkével ellátott hírek
Egy Kanadából Dubajba tartó civil utasszállító repülőgépet ért bombafenyegetés miatt riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit csütörtökön fél 12 körül a NATO Integrált Légivezetési Központ - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.
Az Esztergomi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a 64 éves férfivel szemben.
Az utóbbi időben csökkent a bíróságokat érintő rendkívüli események száma, ezen belül a bombafenyegetések aránya is - mondta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Kiürítették csütörtökön az Aeroflot orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépét a genfi nemzetközi repülőtéren, miután egy férfi azt állította, hogy pokolgép van a fedélzeten - közölte a genfi főügyész hivatala.
Gyorsított eljárásban, jogerősen öt hónap börtönbüntetésre ítélte a Vásárosnaményi Járásbíróság azt a férfit, aki valótlan bombafenyegetéssel próbálta megzavarni a múlt vasárnapi országos népszavazást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel. A bíróság az ítélet végrehajtását egy évre felfüggesztette.
48 órán belül bekasztlizták azt az embert, aki szerda reggel különösebb ok nélkül bombariadót rendezett a Monori Járásbíróságon. Az a bíróság ítélte pénteken letöltendő 4 év 8 hónapra, amelyiknek a működését hátráltatta.
Bombarobbantással fenyegetőző szolnoki férfit fogtak el a rendőrök - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.
Bombafenyegetés miatt általános riasztást rendeltek el csütörtökön néhány órára a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőterén - közölte a légikikötő üzemeltetéséért felelős AENA vállalat.
Szerdán valaki nyilvános telefonfülkéből hívta a 112-es számot, hogy elmondja, fel fogja robbantani a Parlamentet. A bejelentés hamisnak bizonyult, a férfit, aki már korábban is bombariadót csinált az Országházban, előzetes letartóztatásba helyezték egy elmegyógyintézetben.
500 embert evakuáltak Moszkvában két pályaudvarról január 1-jén. A Kurszkij állomáson nem találtak robbanószerkezetet a bombakereső kutyák.