"BÖRTÖN" címkével ellátott hírek
Liftfülkénél szűkösebb házi zárkában tartotta 21 éves fiát 8 héten át egy férfi Bolíviában, mert az ifjú ellopott 3 csirkét.
Alkotmánysértés, az egyén jogtalan megfosztása szabadságától és részvétel emberiesség elleni bűncselekményekben; ilyen címen készült vádemelésre az állítólagos lengyelországi titkos CIA-börtönök miatt a korábbi baloldali lengyel kormány egyes hivatalnokai ellen Jerzy Mierzewski államügyész, de két héttel ezelőtt váratlanul elvették tőle az ügyet - írta hétfőn címoldalán a Gazeta Wyborcza című lengyel lap.
A hosszú idejű speciális körletben tartották fogva azt a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt rabot, aki öngyilkosságot követett el - közölte Kiszely Pál, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka.
A Szegedi Fegyház és Börtönben kedden hajnali 4 óra körül egy többszörös gyilkosság miatt tényleges életfogytig tartó büntetését töltő elítélt felakasztotta magát.
A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben 54 fogvatartott tanulja ki a kőműves szakmát, 60-an pedig a parkgondozói ismereteket sajátítják el - mondta Pantali Zoltán dandártábornok, az intézet parancsnoka a tanfolyamok hétfői megnyitóján.
Nem sűrűn hall az ember arról, hogy a magyar fegyházakban és börtönökben komolyzenei koncerteket adnának a művészek. A szegedi Csillag kivételt jelent ez alól, hiszen csütörtökön délután a Szegedi Tudományegyetem gitár tanszakos hallgatóinak fellépésével kezdődött el az 5. Dankó Pista Fesztivál programja a Szegedi Fegyház és Börtönben. A komolyzenei gitárkoncert előtt - Csillagduó néven - két fogvatartott is fellép. A koncertről az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karának gitároktatójával, Bozóki Andrea gitárművésszel beszélgettünk.
Dolgozunk egy olyan programon, ami a magyar büntetés-végrehajtás egészét kívánja megújítani, melynek lényege az, hogy kevesebb elítélt töltse büntetését hagyományos börtönökben - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön Kalocsán.
A hétmilliárd forintos beruházásból felépült tiszalöki börtönben a rabok szabadulás utáni beilleszkedését segítik azok a képzések, tanfolyamok, amelyeken egyre több rab vesz részt. A számítógépes kabinetben informatikai alapismereteket oktatnak. Tiszalöki és tiszavasvári pedagógusok délutánonként tanítják az elítélteket.
Átadták a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet csütörtökön. A PPP-programban (Public Private Partnership), az állami és a magánszektor együttműködésével épült létesítményt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter avatta fel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft