"BÖRTÖN" címkével ellátott hírek
Közkegyelmet hirdetnének Romániában az öt évet meg nem haladó szabadságvesztéssel sújtott elítéltek egy részének, hogy így enyhítsék a börtönök túlzsúfoltságát - derült ki abból a tervezetből, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra a bukaresti igazságügyi minisztérium.
Négy és fél év börtönbüntetésre ítélte egy moszkvai bíróság csütörtökön Varvara Karaulovát, akit tavaly tartóztattak fel Törökországban, ahonnan Szíriába akart átszökni, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez.
A 60 év feletti rabok már kétszer annyian vannak, mint 2011-ben, és egyre zsúfoltabbak is a börtönök.
Az elítéltek egy gyújtogatás utáni keveredést használtak ki. Egyelőre nem tudni pontosan, hányan is menekültek el a börtönből.
A férfi az idei olimpia ellen tervezett támadásokat, és ezért került rács mögé - közölte szombaton a brazil igazságügyi minisztérium.
Három év két hónap börtönre súlyosította a Debreceni Törvényszék hétfőn annak a tornatanárnak a büntetését, aki tavaly intim kapcsolatot kezdeményezett egy tanítványával egy balmazújvárosi iskolában, az ítélet jogerős - közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.
Október elsején kezdik toborozni a Békésen épülő – és a tervek szerint 2018-ban átadásra kerülő – büntetés-végrehajtási intézet személyzetét. Ennek apropóján merült fel a kérdés: vajon milyen formában befolyásolja a település életét az intézmény létrejötte.
Palesztin rendőrök agyonverték a nábluszi börtönben a múlt héten rendőrökkel összecsapó fegyveres csoport palesztin vezetőjét - jelentette az izraeli közszolgálati rádió kedden.
32 év után újra börtönbe került a yorkshire-i hasfelmetsző, Peter Sutcliffe, akit még a '70-es években tartóztattak le és zártak elmegyógyintézetbe 13 nő meggyilkolásáért.
Tizenöt év börtönre ítélték a kolumbiai Miss Antioquia szépségverseny egykori győztesét Dél-Kínában, mert tavaly júliusban 610 gramm kokaint találtak nála egy laptopba rejtve - jelentette kedden a helyi média.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft