"BÖRTÖN" címkével ellátott hírek
Négyről harminc napra emelik az őrizetbe vételek lehetséges időtartamát Törökországban a múlt pénteki puccskísérlet után kihirdetett rendkívüli állapot keretében - jelent meg szombaton a hivatalos közlönyben.
Felakasztotta magát egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben július 6-án, az esettel kapcsolatos belső vizsgálat nem tárt fel személyi állományi mulasztást - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya kedden az MTI-t.
Éhségsztrájkot kezdtek szerdán több romániai börtönben a fogva tartási körülményekkel elégedetlen rabok, és kisebb rendbontások is történtek.
Fejkendőben, sminkben, felesége és két gyermeke kíséretében szökött meg egy indonéziai börtönből az a férfi, akit egy 12 éves lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért ítéltek életfogytig tartó börtönre – közölték a helyi hatóságok szerdán.
Kegyetlen haláluk volt azoknak az állatoknak, amelyek idegméreggel beoltott tojásokat ettek egy városföldi tanyánál Bács-Kiskun megyében. Egy tanyatulajdonos kapta a tojásokat egy hivatásos vadásztól. Vádat emeltek ellenük, mindkettőjük börtönbe kerülhet.
Tizennégy év böntönre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken első fokon azt a fiatal nőt, aki megölte újszülöttjét két évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón, a gyerek apja bűnsegédként tizenkét év fegyházbüntetést kapott - tájékoztatta a bíróság sajtótitkára az MTI-t.
Ötszáz ember elhelyezésére szolgáló börtön épül Békésen - jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón a településen. Dankó Béla elmondta, a forrásokat a kormány biztosítja, az építkezés a közbeszerzési eljárás és a szerződéskötés után kezdődhet meg, az átadás 2018-ban lesz.
Hároméves letöltendő börtönbüntetésre ítéltek az ausztriai Klagenfurtban egy szíriai férfit, aki az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet támogatta illegális olajkereskedelemből befolyt pénzzel. Az ítélet nem jogerős.
A vád szerint a másfél évesen elhunyt gyermeket halálra éheztette a családja. A gyermek apját, anyját és nagyszüleit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.
„Megbűnhődtem azért, amiért elítéltek, aztán kaptam az élettől egy új lehetőséget, és én éltem vele” – ezt nyilatkozta a Népszabadságnak az úszóválogatott szövetségi kapitánya, akiről kedden írta meg a privatkopo.hu internetes portál, hogy 1961-ben két másik úszóval közösen megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Kiss László úgy látja, hogy méltatlan lenne, ha magyarázkodni kezdene, és állítása szerint a történteket soha nem hallgatta el.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft