"BRAZÍLIA" címkével ellátott hírek
A Mercedes csapat tagjaira fegyvert fogtak, és kirabolták őket.
A Brazília keleti partján húzódó atlanti esőerdőből került elő egy a tudomány számára eddig ismeretlen levelibékafaj. A felfedező expedíciót és az új faj leírását Vörös Judit, a Magyar Természettudományi Múzeum Kétéltű- és Hüllőgyűjteményének kutatója vezette.
Brazília átvette a vezetést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján - a dél-amerikai válogatott legutóbb hét éve állt az élen. A magyar nemzeti együttes négy helyet rontva a 31. az áprilisi rangsorban.
A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos - hasonlóan uniós kollégáihoz - miután a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklődésére pénteken.
Az időjárás és a politikusok megtették a magukét, Brazília kénytelen kávét importálni.
Megdöbbentő tényekről számol be a Le Figaro. A francia lap egy szíriai és egy brazil nem kormányzati, tehát társadalmi szervezet adatait hasonlította össze.
Az elítéltek egy gyújtogatás utáni keveredést használtak ki. Egyelőre nem tudni pontosan, hányan is menekültek el a börtönből.
A férfi az idei olimpia ellen tervezett támadásokat, és ezért került rács mögé - közölte szombaton a brazil igazságügyi minisztérium.
A magyar férfi vízilabda-válogatott rendkívül könnyedén, 14-5-re legyőzte az augusztusi riói játékokon házigazda brazil együttest a két csapat szombati olimpiai felkészülési mérkőzésén.
A WHO megállapította, hogy a zikaláz visszaszorulóban van az országban, a brazil egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig mintegy 91 ezer zikalázfertőzéses esetet jelentettek. Az ugyancsak egyiptomi csípőszúnyogok által terjesztett chikungunya-láz viszont nagy ütemben terjed nyári olimpiai játékokat rendező Brazíliában.