"BRAZÍLIA" címkével ellátott hírek
A brazil városokban elszaporodtak a skorpiók, amelyek alkalmazkodtak a városi élethez. A szakemberek arra figyelmeztettek, hogy a skorpiócsípés okozta halálozások megduplázódtak az utóbbi négy évben - adta hírül a The Guardian című brit napilap.
A Gracenote amerikai sportadat-elemző cég szerint Brazília toronymagas esélyese az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokságnak, miután kedden kialakult a negyeddöntő mezőnye.
A hírek szerint a kislány órákig a föld alatt volt, mégis életben maradt. Még vizsgálják, hogy a családja meg akart-e szabadulni tőle vagy esetleg halottnak hitték.
A brazíliai Belem városban robbantással próbáltak rést ütni egy börtön falán és fegyvert is tudtak szerezni a foglyok.
Baloldali hívei megakadályozták, hogy Lula gépkocsin elhagyhassa a szakszervezeti központ területét.
A Mercedes csapat tagjaira fegyvert fogtak, és kirabolták őket.
A Brazília keleti partján húzódó atlanti esőerdőből került elő egy a tudomány számára eddig ismeretlen levelibékafaj. A felfedező expedíciót és az új faj leírását Vörös Judit, a Magyar Természettudományi Múzeum Kétéltű- és Hüllőgyűjteményének kutatója vezette.
Brazília átvette a vezetést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján - a dél-amerikai válogatott legutóbb hét éve állt az élen. A magyar nemzeti együttes négy helyet rontva a 31. az áprilisi rangsorban.
A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos - hasonlóan uniós kollégáihoz - miután a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklődésére pénteken.
Az időjárás és a politikusok megtették a magukét, Brazília kénytelen kávét importálni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft