"BREXIT" címkével ellátott hírek
Akár az is elképzelhető, hogy az Egyesült Királyság nem hagyja el az Európai Uniót, ám nagyobb a kilépés esélye - jelentette ki Gálik Zoltán szakértő az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
A brit külkereskedelmi miniszter, Liam Fox szerint már 60 százalék annak az esélye, hogy nem születik megállapodás az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének feltételrendszeréről.
Óva intett a brit külügyminiszter attól, hogy Nagy-Britannia „csúnya válással” lépjen ki az Európai Unióból, mert az megmérgezheti London jövőbeli kapcsolatait a közösséggel. Nógrádi György szerint a hírszerzési együttműködésen eshet csorba egy megállapodás nélküli Brexit esetén.
Közös, az ipari és a mezőgazdasági árucikkek kétoldalú forgalmára kiterjedő szabadkereskedelmi térség létrehozását javasolja a brit kormány az Európai Uniónak.
Merőben új tervvel állhat elő a pénteki londoni kormányülésen Theresa May.
A tavalyi azonos időszakhoz képest csaknem 50 százalékkal zuhant a brit autóiparban végrehajtott beruházások értéke az idei év első felében, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok miatt - áll a brit autógyártók és -kereskedők szövetségének (SMMT) kedden Londonban ismertetett féléves összesítésében. A szervezet határozottan felszólítja a brit kormányt arra, hogy tartsa fenn Nagy-Britannia tagságát az EU vámuniójában.
Főleg az idénymunkások, a szürkén foglalkoztatottak kerülhetnek bajba tájékoztatlanságuk miatt.
A magyar származású milliárdos egy konzervatív brit lapba írt cikket a főbb érveiről.
Egy mozgalom nem fogadja el, hogy 2019 márciusában kilépnek az ismeretlenbe. Sir Patrick Stewart is támogatja a kezdeményezésüket.
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság erős és egységes ország marad a brit EU-tagság éppen egy év múlva esedékes megszűnése után is. May egyik munkáspárti elődje, Tony Blair volt kormányfő szerint ugyanakkor "még mindig nincs késő" a kilépési folyamat visszafordításához.