"BŰNMEGELŐZÉS" címkével ellátott hírek
Hat megye rendőrsége indított közös bűnmegelőzési programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Békés megyében a nyitórendezvényt Gyulán tartották.
A rendőrség Gyomaendrődön és Sarkadon tart tanácsadást, tájékoztatókat.
A rendőrség Békés megyében is kiemelt figyelmet fordít a bűnmegelőzésre.
Békés megyében is megnyíltak a karácsonyi vásárok és az év vége közeledtével élénkül a forgalom az üzletekben, bevásárló központokban. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűncselekmények megelőzésére.
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Békés megyében a rendőrség bűnmegelőzési tanácsokkal és a temetők környékén rendőri jelenléttel igyekszik tenni a bűncselekmények, balesetek megelőzéséért.
November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják embertársaikat.
Köztudott, hogy megyénkben nagyon sok hétvégi ház, nyaraló található. A nyár elmúltával ezek az épületek általában lakatlanná, őrizetlenné válnak. Többnyire legközelebb a tavaszi nagytakarításkor jelennek meg tulajdonosaik és van, akit ekkor ér a meglepetés, hogy ingatlanukat a tél folyamán feltörték, kiürítették, esetleg „csak” megrongálták, amellyel jelentős anyagi kárt okoztak.
Gyermekeknek tartottak bűnmegelőzési tájékoztatót a rendőrség szakemberei.
Békéscsabán, a strandon adtak bűnmegelőzési és baleset-megelőzési tanácsokat a rendőrség munkatársai.
A vagyonvédelem a témája annak az országos programnak, amelynek során bűnmegelőzési szakemberek információs pontokon igyekeznek segítséget nyújtani az érdeklődőknek értékeik megóvásához. A kampány Békés megyében is vetélkedővel zárul.