"BŰNMEGELŐZÉS" címkével ellátott hírek
Az Idősek Világnapját követő héten, tizenkilenc helyen tartottak bűnmegelőzési tájékoztató előadásokat a rendőrök Békés megyében.
Szeptemberben több rendőr lesz azoknak az iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, de polgárőrök is segítik az iskolakezdéshez kapcsolódó feladatokat - erről Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője beszélt az MTI-nek. A rendőrség csütörtökön, a székesfehérvári István Király Általános Iskolában kezdte meg a tanévkezdéshez kapcsolódó figyelemfelhívó kampányát.
Roma származású általános iskolásoknak szervezett tábort a megyei nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség Békés megyében.
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával hat megyei rendőr-főkapitányság közösen valósította meg a „Pusztán hatan” bűnmegelőzési programot. A kezdeményezés célja a tanyákon, illetve falvakban élők segítése, tájékoztatása volt.
Egy Nyájas Olvasónk (ez általában az ügyvezetőm) a minap a Hollandiában kiválóan működő, illetve már egy jó tucatnyi esztendeje hazánkban is meghonosodott Nyaralókártya-programról mesélt. Úgy tudja, ez a prodzsekt egyelőre csak néhány megyében él. Utánajártam.
Hat megye rendőrsége indított közös bűnmegelőzési programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Békés megyében a nyitórendezvényt Gyulán tartották.
A rendőrség Gyomaendrődön és Sarkadon tart tanácsadást, tájékoztatókat.
A rendőrség Békés megyében is kiemelt figyelmet fordít a bűnmegelőzésre.
Békés megyében is megnyíltak a karácsonyi vásárok és az év vége közeledtével élénkül a forgalom az üzletekben, bevásárló központokban. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűncselekmények megelőzésére.
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Békés megyében a rendőrség bűnmegelőzési tanácsokkal és a temetők környékén rendőri jelenléttel igyekszik tenni a bűncselekmények, balesetek megelőzéséért.