"CAFETERIA" címkével ellátott hírek
Az egészségmegőrzés került a TOP 10 cafeteriával támogatandó felhasználási területek élére, valamint a lakáscélok alacsony adózását javasolták a béren kívüli juttatások területét feltérképező kutatásban a megkérdezettek. Az üdülés, pihenés, rekreáció két helyet is javított, míg az étkezési támogatás sokat csúszott hátrébb a listán.
Nem "ugrik" a cafetéria, a tankerületek maguk döntenek a juttatásokról - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hétfőn az MTI-vel a témában megjelent sajtóinformációkra reagálva.
Nem változik jövőre a cafeteria adóterhe - emelte ki az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosítások közül Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.
Kedvező gazdasági folyamatokról és a cafeteriáról is beszélt a nemzetgazdasági miniszter a Hír Tv P8 című műsorában szombat este.
A béren kívüli juttatásokról a jövő héten szavaznak a parlamentben. A tervezethez több módosító javaslat is érkezett. A szakértők szerint jövőre a lakáscélú támogatás nagy kedvenc lesz a munkavállalók körében, hiszen adómentesen kapható.
Megszületett a bérmegállapodás a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, mint munkavállalói érdekképviseletek, valamint a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége, mint munkáltatói szövetség között - jelentette be a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerdán.
A béren kívüli juttatások költsége ugyan emelkedett az idén, és általánosságban elmondható, hogy a szabályozás mind a munkavállalók, mind a munkaadók hátrányára változott, azonban van néhány cafeteria elem, amely adómentesen adható - hívja fel a figyelmet a MAZARS adótanácsadó cég szerdai közleményében.
Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.
Változtatni biztosan kell a rendszeren, nehezíti a munkát, hogy a nemzetközi szervezetek még nem közölték, mit várnak.
Kompromisszum született, végül csak 4 százalékponttal nő a béren kívüli juttatások terhelése jövő év elejétől, így a cafetéria népszerűsége várhatóan nem csökken majd - írja keddi blogbejegyzésében Hegedüs Sándor, az RSM DTM Hungary Zrt. adópartnere.