"CANNES" címkével ellátott hírek
Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét beválogatták a Kritikusok hetére.
Leonardo DiCaprio, Dustin Hoffman, David Beckham, Mick Jagger, Nicole Kidman és a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának zsűritagjai, köztük Jessica Chastain és Will Smith is részt vett a hagyományos jótékonysági gálán, amelyen az AIDS-elleni kutatások támogatására gyűjtöttek.
Percekig tapsolta az amúgy elég kritikusnak tartott cannes-i közönség a Twin Peaks visszatérését, a rendező pedig elejtett egy megjegyzést is, miszerint lehet, hogy visszatér még a moziformátumhoz.
A menekültválságot is érintő Felesleges ember című új Mundruczó-film a versenyprogramban, Kristóf György Out című szlovák-magyar produkciója pedig a második legrangosabb válogatásban kapott helyet a világ legnevesebb filmfesztiválján.
Negyvenöt évvel a cannes-i nemzetközi premier után vasárnap este újra bemutatták Makk Károly Szerelem című alkotását a 69. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató Cannes Classics elnevezésű programban.
Nagy érdeklődés mellett mutatták be a közelmúltban elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőrről szóló francia portréfilmet a 69. cannes-i fesztivál Cannes Classics elnevezésű programjában.
Újabb magyar animációs rövidfilm, Tóth Luca Superbia című alkotása is meghívást kapott a 69. cannes-i fesztiválra, a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos programba - jelentették be hétfőn a szervezők Párizsban.
Az egyik legjelentősebb amerikai forgalmazó, a Sony Pictures Classics megvette Nemes Jeles László Saul fia című filmjének észak-amerikai forgalmazási jogait - írja a Variety című filmes szaklap.
Betiltotta a szelfizést a vörös szőnyegen Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója, mert az "elképesztő rendetlenséget" okoz a díszbemutatók alkalmával.
Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjének négylábú főszerepét, a Hagent alakító Body és Luke nyerték el a legjobb kutya alakításért járó Palm Dog-díjat (Kutya Pálma-díjat) a 67. cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft