"CÁPATÁMADÁS" címkével ellátott hírek
Több mint 80 év után először történt halálos cápatámadás az Atlanti-óceán massachusetts-i partvidékén, egy szörfös vesztette életét szombaton.
A szerencsétlenség csütörtökön történt a Vörös-tenger partján fekvő Marsza Alamban – írta az echo.cz cseh hírportál szombaton a prágai külügyminisztériumra hivatkozva.
Még egy olyan adat, amit eddig is sejthettünk, de immár statisztika is van hozzá.
Történt korábban egy hasonló eset, az inspirálta a férfit.
Belehalt a cápaharapásba egy fürdőző a Kuba keleti részén lévő Guardalavaca strandjának közelében - írta az Ahora című helyi lap.
Cápatámadásban súlyosan megsérült ausztrál szörfös életéért küzdenek az orvosok. Kaliforniában pedig még mindig súlyos állapotban van az a triatlonos nő, akit a parttól 130 méterre támadott meg egy cápa a hétvégén.
Többen vesztették életüket idén szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát a fotóönarckép-készítés, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint.
Nagy fehér cápa támadott meg egy szörfözőt a kaliforniai Morro-öböl egyik strandjának közelében, az 54 éves nő sértetlenül megúszta, a tengeri ragadozó "csupán" a szörfdeszkáját harapta ki.
Cápa mart halálra egy búvárt a dél-ausztráliai Tasmania szövetségi államban, aki lányával együtt fésűskagylóra halászott Maria-sziget közelében.. A halálos támadás előtti napon egy nagy fehér cápát láttak a környéken.
Egymás után két tizenéves fiatalt is cápatámadás ért vasárnap az Egyesült Államok keleti partjainál, az észak-karolinai Oak Island üdülőhelynél - jelentették helyi illetékesek és az amerikai média. A két áldozat egy 14 éves lány és egy 16 éves fiú, mindkettőjüket súlyos csonkolásos sérülésekkel szállították kórházba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft