"CIGÁNY" címkével ellátott hírek
Lvivben maszkot viselő ismeretlenek támadták meg a város szélén létesített tábort. Hét embert őrizetbe vettek.
Egy európai kutatás adatai szerint itthon a szocialista szavazók majdnem annyira utálják az idegeneket, mint a jobbikosok. Az utolsó adatfelvétel tavaly tavasszal volt itthon, a visszaesés drámai.
Százötvenegymillió forintos program indult azzal a céllal, hogy minél több roma lány folytassa a tanulmányait a nyolc általános iskolai osztály elvégzése után is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit - jelentette ki a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője.
A magyar felzárkózáspolitika újszerűsége, hogy erőforrásként tekint a romákra, és azt üzeni nekik, hogy bíznak bennük - mondta Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kedden az MTI-nek.
Az "alacsony munkaintenzitású háztartásokban" élő romák aránya a 2009-ben mért 48 százalékról 2014-re 26 százalékra csökkent, azaz nőtt a foglalkoztatottságuk aránya - hangsúlyozta Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.
A szegények egyharmada cigány származású Európában, a demográfiai folyamatok alapján az ebből a rétegekből érkező gyermekeknek óriási jelentőségük lesz 2040-re, fejlődésükért ezért mindent meg kell tenni - mondta Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője az Európai Néppárt magyar képviselőcsoportjának konferenciája előtt pénteken Budapesten.
Igazán jól sikerült zenés irodalmi est zajlott le szép számú hallgatóság előtt hétfőn este a Békéscsabai Jókai Színházban a Körös Irodalmi Társaság (KIT) szervezésében Összefonódás – Kalandozás a kortárs cigány irodalomban címmel.
Csusza, töltött káposzta, hagymaleves, kakaspörkölt, na de nem akárhogyan, hanem cigány módra. És akik még nem kóstolták, nem tudhatják, mi a különbség a két konyha között. A roma önkormányzat feladatának tekinti, hogy megismertesse mindenkivel, milyen az igazi cigány konyha és íz világ.
Számtalanszor beszámoltam róla, legalábbis valamikor egyszer biztos, hogy a téma a (fő)téren, az oxigénben vagy épp a fészen lustálkodik, csak le kell hajolni érte. Gyermekünk korából és intézményesített szocializációs színteréből kifolyólag a téma-réma kapcsunk az óvoda képbekerülésével bővült. Talán ez az utolsó szeplőtlen, de tudattalan közösség, ahol a (kis)fejek még nem szegregálják egymást. Így akár egy fehér srácnak nyugodtan lehet barna barátja is – noha ez a későbbiekben leginkább a szülők frusztrált ideológia-határcsapásától függ.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft