"CIVIL SZERVEZETEK" címkével ellátott hírek
A Képviselő testület a hagyományoknak megfelelően a márciusi testületi ülésen tanácskozott a civil szervezetek 2019. évi támogatási igényeiről.
Az önkormányzat Képviselő-testülete minden év áprilisában a rendes testületi ülésen dönt a civil szervezetek benyújtott kérelmeinek támogatásáról.
A város határában található repülőtér működése a 2010-ben történt jogszabályi változások miatt ellehetetlenült.
Október 2-ig regisztrálhatnak az adóhatóságnál azok a civil szervezetek, amelyek 2018-ban részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Május végéig el kell számolniuk az 1 százalékos felajánlásokban részesült civilszervezeteknek, csak azok kaphatnak jövőre szja-felajánlást, amelyek eljuttatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) a KOZ közleményt május 31-ig - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
Az Európai Parlament szerda délután 393 igen szavazattal elfogadta a magyar jogállamiság leépülése miatt aggódó határozatát.
Dévaványa Város Önkormányzata minden évben megvizsgálja és lehetőségihez mérten támogatja a dévaványai civil szervezetek által benyújtott kérelmeket.
Ebben az évben 1,4 milliárd forintos keretet különített el a civil szervezetek számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma - olvasható a hirado.hu-n.
A civil szervezetek közül idén is a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány gyűjtötte a legnagyobb összeget, 175,1 millió forintot az 1 százalékos szja-felajánlásokból (személyi jövedelemadó), a második legtöbbet, 132,1 millió forintot a Szent Márton Gyermek Mentőszolgálat Közhasznú Alapítvány, a harmadik legtöbbet, 121,3 millió forintot pedig az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány - derül ki a Nonprofit.hu portálon pénteken közzétett adatokból.
A több tízezer hazai civil szervezet többsége nincs tisztában a kötelezettségeivel. Emiatt mulasztásokat követhetnek el, illetve olyan lehetőségeket hagyhatnak ki, amelyekből profitálhatnának. Ez derül ki a Civil Információs Centrum kétéves programjából, amelyben segítséget nyújtottak az érintett szervezeteknek.
Hírek