"CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT" címkével ellátott hírek
Hasonló címmel amerikai kémfilmeket szoktunk látni, de megnyugtatok mindenkit, nem erről van szó, hanem remek kezdeményezésről, amely azt célozta meg, hogy a békési kulturális központ auláját helyszínként felhasználva színdarabok születhessenek, és bizony szép számmal születtek is.
November 5-én, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg az I. Nemzetközi Eurokegel Bajnokságot, amelyen négy ország legjobb biliárdosai álltak asztalhoz.
13 csapat versengett az első helyért a IV. Csabagyöngye Halfőző versenyen, ahol szokás szerint nagy volt a vigadalom. I. Helyezés : Dánfoki betyárok II. Helyezés: Sárréti pákászok III. Helyezés: Csabai halasgazdák A Csabagyöngye Kulturális Központ Különdíjas : Békés Megyei Polgári Összefogásért Egyesület - Nagy csapat
Mindössze fél év telt el az első beszélgetés óta. Ennyi időre volt szükség ahhoz, hogy a három Közép-békési város, Békéscsaba, Békés és Gyula kézilabdasportjának felelős vezetőinek közös gondolkodásának eredményeképpen szerda délelőtt létrejött egy országos jelentőségű konferencia, ahol minden regisztrált résztvevő megkapta azt a füzetet, melyet a három város kézilabda egyesületei, a Testnevelési Egyetem rektora és a Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársai közösen írtak meg.
A március 7-től április 4-ig tartó időszakban immár 14. alkalommal rendezik meg Békéscsabán a Tavaszi Fesztivált. A legtöbb programelem a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében valósul meg, azonban további 14 szervezet is tevékenyen hozzájárul ahhoz, hogy ez az esemény - a hagyományokhoz híven - a megyeszékhely és Békés megye egyik legütősebb rendezvénye legyen - minderről az intézmény közölt információkat.