"CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT" címkével ellátott hírek
A kulturális életben kimagaslót alkotó szakembereket, művészeket díjaznak Békés megye több településén a magyar kultúra napja alkalmából.
Van valami mélységes tolerancia, szolidaritás, szerénység, talán túlzott finom lelkület is a lényében, amely emberi tulajdonságok meglehetősen ritkák végletekig eldurvult világunkban. S ha még hozzávesszük azt is, hogy néhány napja beszállt az országos nagypolitikába, elképzelhetjük azt, mi vár rá a budapesti, ütközésekkel, értelmetlen hatalmi villongásokkal, csatározásokkal teli darálóban, ha az április 8-i országgyűlési képviselő-választásokon megválasztják parlamenti képviselőnek.
Hasonló címmel amerikai kémfilmeket szoktunk látni, de megnyugtatok mindenkit, nem erről van szó, hanem remek kezdeményezésről, amely azt célozta meg, hogy a békési kulturális központ auláját helyszínként felhasználva színdarabok születhessenek, és bizony szép számmal születtek is.
November 5-én, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg az I. Nemzetközi Eurokegel Bajnokságot, amelyen négy ország legjobb biliárdosai álltak asztalhoz.
13 csapat versengett az első helyért a IV. Csabagyöngye Halfőző versenyen, ahol szokás szerint nagy volt a vigadalom. I. Helyezés : Dánfoki betyárok II. Helyezés: Sárréti pákászok III. Helyezés: Csabai halasgazdák A Csabagyöngye Kulturális Központ Különdíjas : Békés Megyei Polgári Összefogásért Egyesület - Nagy csapat
Mindössze fél év telt el az első beszélgetés óta. Ennyi időre volt szükség ahhoz, hogy a három Közép-békési város, Békéscsaba, Békés és Gyula kézilabdasportjának felelős vezetőinek közös gondolkodásának eredményeképpen szerda délelőtt létrejött egy országos jelentőségű konferencia, ahol minden regisztrált résztvevő megkapta azt a füzetet, melyet a három város kézilabda egyesületei, a Testnevelési Egyetem rektora és a Nemzeti Kézilabda Akadémia munkatársai közösen írtak meg.
A Magyar - Lengyel barátságot ünneplő előadást adott a Chopin kórus.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft